Kje bo kariero nadaljeval LeBron James, to je zdaj vprašanje ... Foto: Reuters
Kje bo kariero nadaljeval LeBron James, to je zdaj vprašanje ... Foto: Reuters

Izvrstni košarkar je po pisanju ESPN-ja in več drugih virov zavrnil možnost v pogodbi, s katero bi naslednjo sezono pri Cleveland Cavaliersih zaslužil 35,6 milijona dolarjev. James je imel rok do petka do 23.59, da razmisli o ponudbi, njegovo odločitev, da izkoristi možnost in eno leto pred koncem prekine pogodbo s Cavsi, pa je ekipi iz Ohia sporočil njegov agent Rich Paul.

Zavrnitev pogodbe je pričakovana, saj mu ponuja proste roke pri izbiri novega kluba in več možnosti, med drugim tudi petletni podpis pogodbe s Clevelandom, vreden kar 207,4 milijona dolarjev.

Po pisanju spletne strani cleveland.com, ki je prva sporočila novico o zavrnitvi, je James izkazal interes, da bi se pridružil Los Angeles Lakersom, kjer gradijo zvezdniško zasedbo. Takšnega košarkarja, kot je James, si v svojih vrstah seveda želijo vsi.

Tako Cleveland kot James ne komentirata zadeve pred nedeljo, ko se ekipe lahko začnejo pogovarjati s prostimi igralci.

James je v preteklosti povedal, da bo pri odločitvi upošteval tudi mnenje družine: "Imam najstnika, skoraj najstnika in majhno punčko. Toda upoštevati moram predvsem leta svojih fantov ... ko sem zadnjič sprejel odločitev, sta bila majhna. Vsi skupaj se bomo usedli in se dogovorili."

LeBron je leta 2010 kot prosti igralec izbral Miami, tam je osvojil dva NBA-naslova, potem se je vrnil v Cleveland, s katerim je osvojil svoj tretji prstan. Kot je dodal po letošnji finalni seriji, v kateri je v povprečju dosegal 34 točk, 8,5 skoka in 10 podaj, ga zanimajo le prstani. S katero ekipo ima največ možnosti, da pride do četrtega prstana?