Številka 5 Kevina Garnetta se bo prihodnje leto pridružila eminentni druščini pod stropom TD Gardna. Foto: EPA
Številka 5 Kevina Garnetta se bo prihodnje leto pridružila eminentni druščini pod stropom TD Gardna. Foto: EPA

Eden izmed najboljših krilnih centrov vseh časov je šest sezon preživel v dresu slovitega moštva iz Massachusettsa in bil eden izmed ključnih mož osvojitve šampionskega prstana leta 2008. Tedaj je blestel v navezi s Paulom Pierceom in Rayem Allenom. Kelti so dve leti pozneje zaigrali v finalu, a so morali po sedmih tekmah premoč priznati velikim tekmecem Lakersom. Kluba sta sicer s po 17. naslovi – zadnji Bostona je bil prav pred 13 leti – najuspešnejša v NBA-ju.

"Počaščen in hvaležen sem, da bodo Celticsi upokojili mojo številko. Vedno bom cenil in spoštoval organizacijo, lastnike, Dannyja Ainga, Doca Riversa, vse moje soigralce in navijače Bostona," je dejal legendarni Garnett, ki je bil lani skupaj s še dvema nepozabnima košarkarskima velikanoma Kobejem Bryantom in Timom Duncanom, s katerima so zaznamovali obdobje NBA-ja, sprejet v košarkarsko Hišo slavnih. Slovesnost, ko bodo pod strop TD Gardna izobesili dres s številko 5, bi morala sicer biti že prej, toda vodstvo franšize se je odločilo, da Garnettovo kariero počasti pred polnimi tribunami bostonske dvorane.

Danes 45-letni košarkar je v bogati karieri postal tako MVP lige kot najboljši obrambni igralec, štirikrat pa je bil izbran v prvo peterko NBA-ja. Dve sezoni je igral še za Brooklyn, velik pečat pa je pustil predvsem pri Minnesoti, kjer je skupaj preživel 13 let. Timberwolvesi bodo v prihodnosti zagotovo upokojili dres s številko 21, ki ga je nosil najboljši igralec v zgodovini kluba, toda za zdaj še ne, saj je Garnett še vedno v sporu z lastnikom Glenom Taylorjem.