Jimmy Butler je bil nezaustavljiv. Foto: Reuters
Jimmy Butler je bil nezaustavljiv. Foto: Reuters

Tako visoke številke so do zdaj zbrali le Anthony Davis, Hakeem Olajuwon, David Robinson, Kareem Abdul-Jabbar in James Harden, a nikomur to ni uspelo v končnici. "Samo nadaljeval sem s svojo igro, ko sem odprt, vržem na koš, sicer napadem in poiščem prostega igralca. Pošteno povedano, to je ekipni uspeh," je Jimmy Butler opisal razplet.

Na tekmi je bilo kar 20 blokad, štiri je prispeval Bam Adebayo. Foto: Reuters
Na tekmi je bilo kar 20 blokad, štiri je prispeval Bam Adebayo. Foto: Reuters

Drugi polčas se je začel z 22:2
Boston je dobil tri četrtine, na odmor je odšel s prednostjo 62:54. Težava je bila začetek drugega polčasa, ko je gostiteljem uspela neverjetna serija 22:2, s katero so si zagotovili odločilno prednost.

Udoka: Uveljavili so svojo željo
"Priznati moramo, da na igrišču v resnici niso naredili nič drugačnega. Uspelo pa jim je uveljaviti njihovo željo," je tekmo ocenil trener Bostona Ime Udoka in dodal: "V zadnji četrtini se nam je nekoliko le uspelo sestaviti, a težko zmagaš, če tretjo četrtino izgubiš z 39:14, iz igre pa mečeš 2/15."

"Fantje so bili ob polčasu res razočarani. Praktično mi ni bilo treba nič reči, vsi so bili razočarani nad igro v obrambi. V tretjem delu je nato ekipo za sabo potegnil Jimmy, ki je bil v drugem polčasu vsakič zraven, ko je bilo treba narediti odločilno potezo," je ključne trenutke tekme povzel trener Miamija Erik Spoelstra.

Prvi izbor za Orlando

Orlando bo na letošnjem naboru izbiral prvi, potem ko je klub iz Floride v torek zmagal na žrebu. Drugi izbor bo pripadel ekipi Oklahoma City, tretji pa Houston.

Jayson Tatum je bil premalo, da bi Boston presenetil Vročico, a kmalu bo dobil novo priložnost. Foto: Reuters
Jayson Tatum je bil premalo, da bi Boston presenetil Vročico, a kmalu bo dobil novo priložnost. Foto: Reuters

Smart in Horford nista igrala
Pri Keltih je izstopal Jayson Tatum z 29 točkami, Jaylen Brown jih je dodal 24. Poznala se je odsotnost Marcusa Smart (poškodba noge) in Ala Horforda (covidni protokol). Tatum je igral dobro, slabše pa je metal za tri točke (2/9).

Na tekmi tudi Dragić
Tekmo si je v živo ogledal tudi nekdanji igralec Miamija Goran Dragić. Druga tekma bo v noči na petek.

Vzhod, finale, prva tekma:
MIAMI (1) − BOSTON (2) 1:0
118:107 (25:28, 29:34, 39:14, 25:31)
Butler 41 (12/19 iz igre, prosti meti 17/18) in 9 skokov, Herro 18, Vincent 17 (3/7 za tri), Strus 11, Adebayo 10, Dedmon 6, Oladipo, Martin in Tucker po 5; Tatum 29 (10/21 iz igre, 2/9 za tri), Brown 24 in 10 skokov, R. Williams in Pritchard po 18, Theis 8, G. Williams 7, White 3.

Zahod, finale, prva tekma, četrtek ob 3.10:
GOLDEN STATE (3) − DALLAS (4) 0:0

V krepkem tisku je stanje v zmagah; igrajo na štiri zmage po sistemu 2-2-1-1-1.

Butler junak zmage Miamija nad Bostonom