V primeru odsotnosti Luke Dončića bosta glavno breme prevzela Spencer Dinwiddie in Jalen Brunson. Foto: Reuters
V primeru odsotnosti Luke Dončića bosta glavno breme prevzela Spencer Dinwiddie in Jalen Brunson. Foto: Reuters

Na zadnji tekmi rednega dela si je 23-letni Ljubljančan poškodoval levo mečno mišico. Ponedeljkov pregled z magnetno resonanco je potrdil poškodbo, Dallas pa ni sporočil, koliko časa bo prvi zvezdnik Mavsov odsoten. V četrtek ni treniral z ekipo. Novinar Athletica Shams Charania je medtem zapisal, da naj bi Luka manjkal na prvi tekmi. Po poročanju ESPN-ovega Adriana Wojnarowskega bi, če bi šlo za tekmo rednega dela, slovenski košarkar zagotovo obračun izpustil.

Pod vprašajem je tudi Dončićev nastop na drugem dvoboju, ki bo v American Airlines Centru v torek ob 2.30 po slovenskem času. Dallas skrbi, da bi morebitno Dončićevo sobotno igranje močno poslabšalo poškodbo, zato bodo pri odločitvi zelo previdni. Po nekaterih informacijah je tako najrealnejši nastop na tretjem srečanju, ki bo v Salt Lake Cityju v petek ob 3.00 po slovenskem času.

Clippersi lani izločili tako Dallas kot Utah

Dončić ima za sabo novo odlično sezono. V povprečju je na 65 tekmah dosegal 28,4 točke, s čimer je bil tretji strelec lige, 9,1 skoka in 8,7 podaje. Tretjič zapored je popeljal Mavse v končnico, prvič po letu 2011, ko so teksaški košarkarji osvojili edini šampionski prstan, pa imajo prednost domačega parketa. Tedaj so tudi zadnjič dobili serijo končnice.

V tej sezoni sta moštvi odigrali štiri tekme. Tako Dallas kot Utah sta dobila obe doma. Obe srečanji v Teksasu sta bili marca, ko so Mavsi slavili s 111:103 in 114:100. Dončić je na obeh tekmah dosegel dvojni dvojček z več kot 30 točkami. Utah se je šestič v nizu prebil v končnico, lani je v konferenčnem polfinalu klonil pred Clippersi, ki so predtem izločili Dallas.


Končnica, 1. krog, Vzhod, nedelja ob 19.00:
MIAMI (1) – osmi nosilec

Ob 21.30:
BOSTON (2) – BROOKLYN (7)

Ponedeljek ob 0.30:
MILWAUKEE (3) – CHICAGO (6)

Nedelja ob 0.10:
PHILADELPHIA (4) – TORONTO (5)


Zahod, ponedeljek ob 3.00:
PHOENIX (1) – osmi nosilec

Ob 21.30:
MEMPHIS (2) – MINNESOTA (7)

Nedelja ob 2.30:
GOLDEN STATE (3) – DENVER (6)

Sobota ob 19.00:
DALLAS (4) – UTAH (5)