Pascal Siakam in Luka Dončić sta navdušila v preteklem tednu. Foto: AP
Pascal Siakam in Luka Dončić sta navdušila v preteklem tednu. Foto: AP

23-letni Ljubljančan je bil najzaslužnejši za tri zaporedne zmage Mavericksov. Izbranci Jasona Kidda so premagali Minnesoto, Houston in LA Lakerse, potem ko so prejšnji ponedeljek izgubili na prvi tekmi v Target Centru v Minnesoti. Na štirih tekmah je imel povprečje 31,5 točke, devet podaj in osem skokov, še posebej pa se je izkazal na petkovi tekmi v Houstonu, ko je dosegel 50 točk.

Siakam postavil rekord kariere v Madison Square Gardnu
Siakam je proti New Yorku dosegel 52 točk (rekord kariere), na treh tekmah pa je imel povprečje 38,7 točke, 10,3 skoka in 7,3 podaje. Raptorsi so na desetem mestu Vzhoda, ki še vodi v dodatne kvalifikacije za končnico.

Lawson zamenjal Dorseyja pri Mavericksih
Dallas z 18 zmagami in 16 porazi zaseda osmo mesto v Zahodni konferenci. V ekipi je prišlo do spremembe v igralskem kadru. Tyler Dorsey je zapustil Maverickse, njegovo mesto pa bo zasedel 22-letni A. J. Lawson. Dorsey je odigral le tri tekme in imel povprečje tri točke na tekmo. Tako kot A. J. Lawson je večino sezone preživel v razvojni ligi.

Lawson je v tej sezoni odigral eno tekmo za Minnesoto, za ekipo College Park Skyhawks v Ligi G pa je odigral 13 tekem in imel povprečje 19,9 točke, 6,3 skoka, dve podaji in 1,5 ukradene žoge. Igralec, ki prihaja z univerze Južna Karolina, je bil 52,7-odstoten iz igre in 32,9-odstoten za tri točke.