Klay Thompson velja za enega najboljših strelcev v Ligi NBA. 13 let je igral v Golden Statu in z njim osvojil štiri prstane. Pred letošnjo sezono je prišel v Dallas. Foto: Reuters
Klay Thompson velja za enega najboljših strelcev v Ligi NBA. 13 let je igral v Golden Statu in z njim osvojil štiri prstane. Pred letošnjo sezono je prišel v Dallas. Foto: Reuters

Kyrie Irving je zadel prvih šest metov in bil prvi strelec Mavericksov s 14 točkami. Igral je 19 minut. Klay Thompson, ki je v ponedeljek zgrešil vseh devet metov proti LA Clippersom, je slabo začel tudi tokrat. Zgrešil je prve štiri, nato pa le našel ritem. V drugi četrtini je zadel štiri od sedmih metov in srečanje končal z 11 točkami (met 4/11) in 6 skoki.

"Klay je imel odprte mete. Žoga sprva ni hotela skozi obroč, a to je življenje strelca. Še naprej bo poskušal. Na koncu jih je nekaj zadel. Včeraj je na treningu prvič igral z Luko in mislim, da mu je to veliko pomenilo. Do zdaj ni imel te priložnosti. Nocoj je zadel trikrat zapored, a to smo že videvali. Lepo je bilo videti, da tokrat v dresu Dallasa," je o novincu v vrstah Mavericksov povedal trener Jason Kidd.

"Lepo je bilo, ko sem ujel ritem. Nisem igral od aprila. Ne moreš simulirati tekme, ne glede na to, koliko časa preživiš na treningu. To so pripravljalne tekme in zato jih igramo. Mislim, da sem jih dobro izkoristil. Čez en teden bom pripravljen. Nisem bil tako vznemirjen že dolgo, dolgo časa," je povedal 34-letni ostrostrelec, največja okrepitev Dallasa v prestopnem roku.

11 točk je dosegel tudi Daniel Gafford. Dvomesten je bil še Dereck Lively z 10 točkami in 9 skoki v 17 minutah. Pri gostih niso igrali Janis Andetokumbo, Damien Lillard, Khris Middleton, Brook Lopez in Bobby Portis.

Prvo tekmo bo Dallas odigral v noči na petek proti San Antoniu.

Pripravljalno tekmo so igrali tudi Denver Nuggetsi, za katere nastopa Vlatko Čančar. Slovenski reprezentant, ki se to sezono vrača po težki poškodbi, je na tekmi v Minneapolisu proti Minnesota Timberwolves - zlata zrna so slavila s 132:126 - v 20 minutah na parketu zbral devet točk, dva skoka in tri podaje.