Zdaj bo na ramenih Luke Dončića še večje breme. Foto: AP
Zdaj bo na ramenih Luke Dončića še večje breme. Foto: AP

Luko Dončića in druščino šesta tekma čaka v nedeljo (21.30), ko bi v primeru poraza že zaključili sezono, saj v zmagah zaostajajo s 3:2. Tudi če bodo izsilili sedmo tekmo, pa ne bodo mogli računati na 25-letnega latvijskega zvezdnika, ki ima strgan meniskus desnega kolena, poroča ESPN. Nekateri ameriški mediji pišejo celo, da ni izključena niti operacija.

Zmagovalec tega dvoboja se bo v polfinalu Zahoda pomeril z boljšim iz para Denver – Utah, kjer Jazz vodi s 3:2. KP se je poškodoval na prvem obračunu končnice. Na drugi tekmi, ko je bil njegov nastop sprva pod vprašajem, je k zmagi prispeval 23 točk, na tretji, ko so Mavsi klonili, pa je ob 34 točkah ujel še 13 odbitih žog. Četrto in peto tekmo je izpustil.

Kariero 221 centimetrov visokega košarkarja na žalost zaznamujejo tudi težave s poškodbami. Februarja 2018 je strgal križne vezi levega kolena, zaradi česar je okreval več kot leto dni. Poškodoval se je na obračunu z Milwaukeejem in si tedaj zadnjič nadel dres franšize New York Knicks.

Porzingis odličen v Orlandu

Lani je v menjavi igralcev prišel v Dallas, kjer je v udarni navezi mladih zvezdnikov združil moči z Dončićem. Poleti je Porzingis podpisal pogodbo s teksaškim moštvom za pet let, ki mu bo nanesla kar 158 milijonov dolarjev. V prvi sezoni je odigral 57 tekem, v povprečju pa dosegal 20,4 točke, 9,5 skoka in dve blokadi.

Odlično je igral v nadaljevanju sezone v t. i. mehurčku v Orlandu, kjer je na šestih tekmah njegovo povprečje znašalo 30,5 točke in 9,5 skoka. Latvijski reprezentant je bil uvrščen v drugo peterko floridskega mehurčka.

Dončić je bil izbran v prvo peterko. Ob odsotnosti Porzingisa bo še večja odgovornost padla na Luko. Na teh dveh tekmah, ko Rick Carlisle ni mogel računati na visokoraslega Latvijca, je slovenski superzvezdnik v povprečju dajal več kot 32 točk. Sijajen je bil na četrti tekmi, ki jo je odločil s trojko ob sireni.