Luka Dončić je zadnji dve leti igral v začetni peterki Zahoda na tekmi All Star. Foto: EPA
Luka Dončić je zadnji dve leti igral v začetni peterki Zahoda na tekmi All Star. Foto: EPA

Glasovanje bo potekalo do 22. januarja, vsak posameznik pa lahko glasuje večkrat na dan na različnih platformah. Na današnji dan ter 7., 13., 17. in 20. januarja bodo glasovi šteli dvojno. Delne izide bo vodstvo Lige NBA razkrilo trikrat (6., 13. in 20. januarja).

Po končanem glasovanju bosta v vsaki konferenci igralca z največ glasovi postala kapetana svojih ekip, kar bodo v posebni oddaji razkrili 27. januarja. Nato bosta kapetana izbirala člane začetne peterke, ki jih bodo poleg navijačev (50-odstotni prispevek) določili tudi z glasovi predstavnikov medijev (25) ter igralcev (25). Trenerji moštev bodo izbrali še rezerviste.

Lani sta bila kapetana LeBron James in Kevin Durant, zmagala pa je ekipa LeBrona Jamesa s 170:150. Dončić, ki je zaigral v prvi postavi zmagovitega moštva, je v lanskem glasovanju zasedel peto mesto na Zahodu, sezono pred tem pa je bil v glasovanju v zahodni konferenci drugi za Jamesom. V sezoni 2018/19 je kot novinec prejel tretje največje število glasov med navijači, a ga nato igralci in trenerji niso uvrstili na tekmo vseh zvezd.

71. konec tedna All-Star bo na sporedu v Clevelandu med 18. in 20. februarjem. Cleveland je bil že leta 1997 gostitelj tekme največjih zvezdnikov Lige NBA.