Domen Lorbek (levo) se je očitno naveličal obljub v Tivoliju. Foto: EPA
Domen Lorbek (levo) se je očitno naveličal obljub v Tivoliju. Foto: EPA

Klub iz Madrida, ki je v španskem prvenstvu zasedel 9. mesto (razmerje zmag in porazov 16:18), se je okrepil tudi z Američanom Larryjem Lewisom. Ta je bil lani v dresu Alicanteja šesti najbolje ocenjeni košarkar španske lige. Lorbek bo po besedah trenerja Mariana de Pablosa dobro dopolnil moštvo na zunanjih položajih, označil pa ga je za "kompletnega" igralca. V Evroligi je letos igral na 14 tekmah, kjer je v 31 minutah v povprečju dosegal po 9 točk.


196 centimetrov visoki Ljubljančan je kariero začel na Ježici, dve sezoni je igral za kranjski Triglav, pred prihodom pod Rožnik pa je dve leti uspešno nastopal še za Helios iz Domžal. Leta 2004 je postal evropski prvak z reprezentanco do 20 let.

Osip pri Unionu Olimpiji se torej nadaljuje. Bo kmalu odšel še kdo?

Izjava direktorja Uniona Olimpije Janeza Rajglja:
"Obžalujemo odhod slovenskega reprezentanta iz kluba. Domen je pač uveljavil svojo pravico. Žal v danem položaju nismo imeli nobenega vzvoda, da bi igralca zadržali, saj je dolg do njega iz pretekle sezone previsok. Dobro je le to, da smo se z Domnom sporazumeli in razšli prijateljsko. Lorbek je profesionalno odigral celotno sezono, za kar smo mu hvaležni in mu želimo veliko sreče v tujini."
M. R.