Tomo Mahorič je pričakovano zavrnil ponudbo Uniona Olimpije. Foto: RTV SLO
Tomo Mahorič je pričakovano zavrnil ponudbo Uniona Olimpije. Foto: RTV SLO
Direktor kluba Gregor Fric
Vodstvo kluba zaenkrat nima uradnih kandidatov. Foto: RTV SLO
Košarkarji Zadra
Danijel Jusup je večino trenerske kariere preživel na klopi Zadra. Foto: EPA

"Po temeljitem premisleku odstopam od pogajanj za mesto prvega trenerja Uniona Olimpije," je sporočil 40-letni trener, ki so ga v Tivoliju odpustili po sezoni 2002/2003, pa čeprav se je skoraj uvrstil na Final four Evrolige.

"Najpomembnejši razlogi za mojo odločitev so slabo tekmovalno izhodišče, klubski zadržki o oblikovanju svojega strokovnega štaba, zelo omejene možnosti sicer nujnih igralskih sprememb, neenotno stališče do višine klubskega dolga do mene iz sezone 2002/2003 ter dolžina predlaganega sodelovanja le do konca te sezone," je svojo odločitev obrazložil Mahorič, ki je v anketi MMC-ja v vzorcu 2.500 bralcev dobil večino glasov.

Sporna zamenjava dela strokovnega štaba?
"Vse, kar smo bili pripravljeni poravnati za nazaj, je skladno s podpisano pogodbo. Bonus in poplačilo treh obrokov zaradi prekinitve pogodbe je vse, kar je Tomu Mahoriču pripadalo po prekinitvi pogodbe. Za prihodnje sodelovanje smo izpolnili finančne zahteve, privolili smo v predlagano zamenjavo dela ekipe, nismo pa privolili v takojšnjo zamenjavo dela strokovnega štaba, saj menimo, da to za začetek ni glavni pogoj za dobro delo ekipe," pa je v imenu kluba povedal direktor Gregor Fric.

Ljubljanski evroligaš uradno zaenkrat še nima novega kandidata za mesto glavnega trenerja. Pogovore z novimi kandidati naj bi pod Rožnikom predvidoma začeli v ponedeljek. Union Olimpija se bo v nedeljo v tekmi Jadranske lige v Tivoliju pomerila z Geoplinom Slovanom.

Pogovori s figo v žepu?
Odločitev Mahoriča je razumljiva. Prevzeti tujsko legijo, ki je razbita že na začetku sezone in ki nima nobene perspektive, bi bilo res vratolomno dejanje. Poraja se tudi vprašanje, ali se je Union Olimpija pogajala z njim samo zaradi pritiska javnosti. Ponudba, ki so jo poslali Mahoriču, je kar klicala po zavrnitvi. Včasih najbolj zaželenega trenerskega mesta v Sloveniji se zdaj otepajo vsi eminentnejši slovenski strokovnjaki. Prvotna napoved, da v Tivoli prihaja Danijel Jusup vse bolj dobiva svojo obliko.