Sašo Filipovski s svojimi varovanci v Evroligi ostaja pri eni sami zmagi. Foto: Sandi Fišer
Sašo Filipovski s svojimi varovanci v Evroligi ostaja pri eni sami zmagi. Foto: Sandi Fišer
Union Olimpija - Siena
Štirje od ljubljanskih košarkarjev so dosegli vsaj 10 točk. Tokrat je bil usoden met za tri točke, gostitelji so bili natančni le dvakrat. Foto: Sandi Fišer
Union Olimpija - Siena
Goran Jagodnik je vse bližje vrnitvi na parket. Foto: Sandi Fišer

Trener Uniona Olimpije je bil sicer s predstavo svojih varovancev lahko kar zadovoljen. Izpostavil je borbenost in pristop zmajev: "Po slabšem začetku tekme smo vzpostavili večjo agresivnost na parketu. Zadovoljen sem s pristopom in z borbenostjo. Mislim, da smo igrali zelo dobro obrambo, zgrešili pa smo tudi nemogoče, ko so bili naši igralci popolnoma sami pod košem. Ko se je tekma lomila, smo zgrešili proste mete, Deon Thompson je zgrešil oba v ključnem trenutku. V zadnjih minutah so hoteli igralci z meti za tri točke dobiti tekmo, vendar Siena je predobra ekipa, da bi izgubila na tak način. Zadovoljen sem z energijo in pristopom. Žoga je krožila, imeli smo 14 podaj. Skok, podaje in kontrola žoge v napadu so bili dobri elementi. Žal odstotek meta ni bil dovolj dober, da bi lahko premagali Sieno."

Iz ritma padli zaradi lastnih napak
Zmaji so pretekli teden trenirali le enkrat na dan, saj stavkajo, ker izplačila v klubu močno zamujajo. Po besedah Damirja Markote pa nastali položaj ni vplival na igralce na parketu: "Situacija ni lahka. Vsak igralec potrebuje trening dvakrat na dan. S tem izgubljamo mi igralci sami. Upamo in verjamemo, da se bodo stvari popravile. Mislim pa, da ko prideš na parket, ne razmišljaš o denarju, saj imamo vsi preveč radi košarko. Na nas igralcih je, da delamo naprej in poskušamo čim več tekem zmagati."

"Šveđo" je bil s statističnim indeksom 20 najboljši posameznik srečanja. Dosegel je dvojni dvojček – ob 10 točkah je ujel kar 15 odbitih žog, v statistiko pa je vpisal še pet podaj. Trenutni kapetan Ljubljančanov je prepričan, da so tekmo izgubili zaradi svojih napak: "35 minut smo s Sieno igrali v svojem ritmu, na koncu pa smo sami poskrbeli, da smo padli iz tega ritma. Zgrešili smo dva ali tri lahke 'zicerje', vrgli dve ali tri neumne trojke in tako padeš iz ritma. Siena je izkušena ekipa in je to s pridom izkoristila."

Slovo Dannyja Greena
Skupaj z Markoto in Deonom Thompsonom je bil Danny Green z 10 točkami za Benom Woodsidom (11) drugi strelec Olimpije. Ameriški krilni košarkar po nekaj več kot štirih mesecih zapušča Ljubljano in se vrača v Ligo NBA, kjer bo s San Antonio Spursi za božič začel sezono: "Bilo je zabavno. Pogrešal bom soigralce in upam, da se kmalu vidimo. To je bila lepa izkušnja zame. S soigralci smo se odlično razumeli. Pričakoval sem, da bo evropska košarka taka. Odigral sem nekaj zelo slabih tekem. Na ta način košarke se je treba navaditi. Sam sem imel malo časa za privajanje in res sem odigral nekaj zelo slabih tekem, ko mi enostavno ni steklo. Žal mi je, da nismo vso sezono igrali tako kot proti Sieni."

Zmaji dokazali, da lahko igrajo
"Tekma se je odločila v zadnjih petih minutah. Ni nam uspelo zadeti tistih metov, kar je bilo na koncu odločilno. Pozitivna stvar je zagotovo, da smo pokazali, da lahko igramo proti ekipi, kot je Siena. Vsem smo dokazali, da smo to sposobni. To mora zdaj postati stalnica," je povedal Thompson, ki je odigral eno boljših tekem v dresu Olimpije. Američan je 10 točkam dodal še šest skokov. Krilni center bo v ekipi zelo pogrešal dobrega prijatelja Greena: "Dannyja že zelo dolgo poznam. Tri leta sva bila skupaj na kolidžu. Seveda bo težko ,saj sva velika prijatelja. Ostala bova v stiku, bom ga pa zelo pogrešal v garderobi."

"Jagoda" z ekipo po novem letu, na parketu za DP
Na domači klopi je tekmo spremljal tudi pravi kapetan Olimpije Goran Jagodnik, ki počasi okreva po hudi poškodbi. Izkušeni 37-letni krilni center verjame, da bo soigralcem lahko pomagal že v državnem prvenstvu: "Napredujem iz dneva v dan. Od operacije je zdaj minilo šest tednov. Počasi gre na bolje. Tudi dosti bolje se počutim. Potrebujem še približno tri tedne, da se vse skupaj zaceli. Upam, da se bom po novem letu kmalu pridružil ekipi in potem čim prej vrnil na parket. Težko je reči, kdaj bi se lahko vrnil. Upam, da bom pripravljen za državno prvenstvo, če bo pa to že prej, pa še toliko bolje."