Matej Erjavec bo v prihodnjem mandatu vodilnih pri evropskem krilu Fibe desna roka novoizvoljenega predsednika Fibe Evropa Jorgeja Garbajose. Foto: www.alesfevzer.com
Matej Erjavec bo v prihodnjem mandatu vodilnih pri evropskem krilu Fibe desna roka novoizvoljenega predsednika Fibe Evropa Jorgeja Garbajose. Foto: www.alesfevzer.com

To je bilo uvodno delovno srečanje novega odbora in predsednika Jorgeja Garbajose, potrdili pa so tri podpredsednike.

Predsednik KZS-ja bo s tem deležen ene izmed najvišjih in najpomembnejših funkcij v športu, ki jo je opravljal oziroma jo opravlja Slovenec. Postal je prvi izmed treh podpredsednikov, poleg njega bosta to funkcijo opravljala nekdanja romunska košarkarica Carmen Tocala in Islandec Hannes Sigurbjörn Jonsson.

"Veseli me, da so mi novi predsednik in člani izvršnega odbora FIBA Europe zaupali vlogo enega izmed treh podpredsednikov. Hkrati se zavedam odgovornosti, ki jo ta položaj prinaša. Izjemno pomembno in spodbudno se mi zdi, da sta odbor in vodstvena struktura sestavljena iz predstavnikov številnih držav," je po seji izvršnega odbora na ljubljanskem gradu dejal Erjavec.

"Želim si, da se bo ta pomen združevanja odražal tudi v korist evropske košarke in športa nasploh. Verjamem, da bomo skupaj s predsednikom Garbajoso, ki ima poleg izjemnih košarkarskih in vodstvenih izkušenj postavljeno jasno vizijo, delali za rast košarke v Evropi."

Seje, ki jo je vodil predsednik Garbajosa, so se udeležili tudi predsednik Fibe Hamane Niang, generalni sekretar Fibe Andreas Zagklis in izvršni direktor Fiba Evrope Kamil Novak. Srečanje je kot posebni gost odprl predsednik Evropske nogometne zveze Aleksander Čeferin, ki je visoke goste in vse udeležence pozdravil v svoji domovini.