Matjaž Tavčar je napovedal prihod Marka Miliča. Foto: RTV SLO
Matjaž Tavčar je napovedal prihod Marka Miliča. Foto: RTV SLO
Sašo Ožbolt
Sašo Ožbolt je na zadnji tekmi v 18 minutah dosegel dve točki. Foto: RTV SLO
Goran Dragič
Goran Dragič je na odločilni tekmi prispeval 13 točk. Foto: UPC Telemach

Matjaž Tavčar: "Jaz sem predsvem vesel, da se je trud izplačal. V petek imamo tiskovno konferenco, sicer pa imamo že nekaj novih imen. V ponedeljek načrtujemo podpis pogodbe z Markom Miličem. O ostalih igralcih te ekipe bo odločal glavni trener."

Teemu Rannikko: "Nikoli nismo obupali, izgubili smo dve domači tekmi, kjer nismo najbolje igrali. Tu smo se pokazali v precej boljši luči in po zaslugi drugega polčasa tudi slavili. Zadeli smo odločilne točke, odigrali obrambo. Cela ekipa je bila pripravljena za borbo na parketu. Mogoče je bilo za nas ugodno tudi to, da je bilo na njih več pritiska. Mislim, da ostajam v Ljubljani, saj imam veljavno pogodbo."

Sašo Ožbolt: "Odigral sem na tistih 20, 30 odstotkih, ki jih lahko dam od sebe. Sem presrečen, da smo tudi letos, tako kot lani, osvojili naslov po težki borbi. Tokrat je še slajše, ker smo zmagali na njihovem terenu. Če so bile moje predstave dovolj za SP, ne vem, noga še ni prava. Čaka me en mesec brez kakršnegakoli pritiska. Mogoče se prehitro vračam, vendar sem po prvih dveh tekmah ugotovil, da soigralcev enostavno ne morem spremljati s tribune, zato sem pomagal po najboljših močeh. V pogodbi imam še eno leto, dogovarjamo se, da bi podpisali še za naprej, vendar bom o tem razmišljal čez mesec ali dva."

Goran Dragič: "Kolikor sem gledal statistiko, sem videl, da smo dobili skok, vendar smo slabo metali iz igre. Oni so dali odločilne točke. Poznalo se je, da imajo večjo izbiro igralcev. Jaz lahko igram na polno paro le 20 minut, Sagadin pa ima tri organizatorje, ki so na meni vršili pritisk, tako da sem bil utrujen. Kar se tiče odhoda iz Slovana, so bile skozi sezono neke ponudbe, vendar sva se z menedžerjem odločila, da se bomo o tem pogovarjali po koncu sezone. Moja želja je igrati v kateremkoli klubu, samo da bom imel čim večjo minutažo. Rad bi igral Evroligo ter ob kvalitetnih treningih še bolj napredoval. S člansko reprezentanco se ne obremenjujem, saj imam načrte še z mlado."

Jotam Halperin: "Igrali smo z veliko potrpljenja, napravili smo tisto, kar smo se dogovorili. Zadeli smo prave, odločilne mete. Mislim, da smo si naslov po težki sezoni za nas, trenerje in navijače zaslužili. Ta ekipa še ni pokazala vsega. Ne morem dokončno potrditi, ali bom ostal v Tivoliju, ker imam še enoletno pogodbo z Maccabijem, s katerim se bom najprej pogovarjal. Lahko pa vam zagotovim, da bom naredil vse kar je v moji moči, da ostanem v Olimpiji."

Saša Dončič: "Finale sta na vsaki tekmi odločili ena ali dve žogi, na zadnji tekmi je bil ključen začetek v zadnji četrini, ko nismo mogli doseči koša. Sodniških odločitev ne bom komentiral, saj so za to tu drugi, ki se naj s tem ukvarjajo."