Dragiša Drobnjak je bil član Uniona Olimpije med letoma 2004 in 2006, tokrat pa bo le na superpokalni tekmi nosil zeleno-beli dres. Foto: MMC RTV SLO
Dragiša Drobnjak je bil član Uniona Olimpije med letoma 2004 in 2006, tokrat pa bo le na superpokalni tekmi nosil zeleno-beli dres. Foto: MMC RTV SLO

Tradicionalen uvod v sezono bo v torek ob 20. uri v Rogaški Slatini, prenos bo na TV Slovenija 2. Ker mora biti v skladu s pravilnikom v ekipi najmanj sedem igralcev s slovenskim državljanstvom, bo za Union Olimpijo igral tudi Dragiša Drobnjak, ki je v lanski sezoni s Krko osvojil državno prvenstvo in pokal EuroChallenge, nato pa se razšel z novomeškim klubom, nezadovoljen z odnosom vodstva Krke do njega. 33-letni Drobnjak je to poletje treniral z Olimpijo, še vedno pa išče klub.
Pri ljubljanskem klubu so za tekmo priajvili tudi 16-letnega Luko Kokola in 18-letnega Borisa Gveriča.

Za Dannyja Greena bo zadolžen Zoran Dragić
"Pričakujem težko in izenačeno tekmo. Union Olimpija je sestavila dobro ekipo s kakovostnimi tujimi igralci, kot sta Ratko Varda in Danny Green, za katerega bo zadolžen Zoran Dragić. Poskušali se jim bomo zoperstaviti s hitro igro. Že od prve minute moramo biti skoncentrirani, kar nam proti Maccabiju ni uspelo. Zmaga bi nam lahko tako kot lani dala zagon pred nadaljevanjem sezone," je za MMC povedal Edo Murić, ki je bil med redkimi pozitivnimi presenečenji evropskega prvenstva v Litvi.

Trdo delo bo gotovo dalo rezultate
Goran Jagodnik
, ki je lani dokazal, da lahko tudi pri 36 letih pomaga Olimpiji v Evroligi, se je tako kot Murić pozno priključil svojemu moštvu, vendar hitro spoznal, da novi trener Sašo Filipovski dobro vodi klub: "V primerjavi z lansko sezono imamo prednost, da je ekipa že nekaj časa sestavljena in smo že dlje časa skupaj, čeprav sem jaz zaradi evropskega prvenstva lahko igral le na dveh tekmah. Dobil sem dober vtis o ekipi, delamo trdo, kvantitetno in kvalitetno, kar bo gotovo dalo rezultate."

Pred torkovo tekmo Jagodnik pravi: "Težko je napovedovati razplet, vsekakor pa želimo sezono začeti z zmago. Gledali smo dvoboj Krke proti Maccabiju in zdi se mi, da igrajo tako kot lani. Imajo agresivno obrambo, dober skok v napadu in hitre protinapade."

Lani je superpokal osvojila Krka, ki je Union Olimpijo premagala z 72:61. V nadaljevanju sezone je zmage nizala Olimpija, toda v finalu državnega prvenstva, ko je bila Olimpija že brez trenerja Jureta Zdovca, je bilo novomeško moštvo spet močnejše.