Slavko Kotnik, raper Zlatko, Jani Möderndorfer, Esad Babačić, Jure Košir in Gregor Golobič so sodelovali pri slavnostnemu prerezu traku. Foto: Drago Perko/www.kosarka.si
Slavko Kotnik, raper Zlatko, Jani Möderndorfer, Esad Babačić, Jure Košir in Gregor Golobič so sodelovali pri slavnostnemu prerezu traku. Foto: Drago Perko/www.kosarka.si
Esad Babačić
Esad Babačić je letos obnovil tudi igrišči v Sevnici in Šoštanju. Foto: Drago Perko/www.kosarka.si

Sončno vreme je grelo vse prisotne na igrišču na Tratnikovi ulici. Neumorni Esad Babačić je s svojo ekipo odprl že 16. obnovljeno igrišče v okviru te plemenite akcije, ki jo medijsko podpira tudi MMC. Sodeloval je tudi legendarni Slavko Kotnik, ki se je pred osmimi leti preselil na Brod in se je seveda z veseljem udežežil odprtja. Nekdanji odlični center se je preizkusil v t. i. "horuk" metu. Najbolj se je s košarkarskim znanjem izkazal predsednik stranke Zares Gregor Golobič. 44-letni politik je navdušil z dvema trojkama iz treh poskusov.

Esad: Odvisnost od košarke je vedno najboljša odvisnost
"Košarkarska igrišča služijo predvsem socializaciji mladih. To je v dobi interneta še toliko bolj pomembno. Odvisnost od košarke je vedno najboljša odvisnost. Ta odvisnost mora prevladati. Vse manj mladine zahaja na igrišča. Asfalt na tem igrišču ni bil potreben, še vedno je v dobrem stanju," je povedal Babačić, ki je bil letos že v dvomih, kako nadaljevati z akcijo.

Odslej boljše sodelovanje z Mestno občino
"Premalo je bilo odziva s strani potencialnih pokroviteljev, a smo se vseeno odločili, da bomo nadaljevali. Mestna Občina Ljubljana bo odslej bolj plodno sodelovala z nami. V kratkem je napovedan sestanek. Ekipa se je organizacijsko okrepila z novimi sodelavci za trženje," je Esad nadaljeval v bolj optimističnem tonu.

Zbrani številni znani obrazi
V revijalnem košarkarskem turnirju so svoje košarkarsko znanje prikazali Gregor Golobič, Franci Kek in dr. Igor Lukšič. Mlade je zabaval tudi raper Zlatko, novi ambasador te akcije. Župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković je moral zaradi službenih obveznosti odpovedati udeležbo, prišel je podžupan Jani Möderndorfer. Manjkal ni seveda niti prvi ambasador te akcije Jure Košir.

Marko Milič in Sašo Ožbolt sta želela priti, a je bil trener Uniona Olimpije Aleksandar Džikić jezen po porazu v Podgorici proti Budućnosti. Oba košarkarja se pred tekmo z FMP-jem nista smela udeležiti odprtja.

A. G.