Aleš Pipan je kot igralec že bil član Olimpije, zdaj pa bo kot trener skušal zaustaviti prosti pad najtrofejnejšega slovenskega košarkarskega kluba. Foto: Aleš Fevžer
Aleš Pipan je kot igralec že bil član Olimpije, zdaj pa bo kot trener skušal zaustaviti prosti pad najtrofejnejšega slovenskega košarkarskega kluba. Foto: Aleš Fevžer

Po izgubljenem finalu državnega prvenstva v košarki so se pri zdaj že nekdanjem evroligašu Unionu Olimpiji hitro odločili in naj bi prihodnost kluba zaupali Alešu Pipanu. Po neuradnih, a zanesljivih informacijah iz "zmajevega gnezda" bo Pipan uradno kot novi trener Olimpije predstavljen že v naslednjih dneh, ko nekdanji selektor Slovenije ne bo več imel tekmovalnih obveznosti do trenutnega kluba MZT Skopje.

V klubu dogovor s Pipanom zanikajo
Iz Uniona Olimpije so novico demantirali. "Za zdaj glede trenerja ni še nič novega. Ne skrivamo, da bodo imeli prednost slovenski trenerji in med imeni je glede na uspehe po logiki tudi Aleš Pipan, a za zdaj na tem ni še nič," je povedal v. d. direktorja Matevž Zupančič.

Slovo od Evrolige, v tolažbo le pokal
Košarkarska Olimpija je letos ostala brez prestižne Evrolige, katere soustanoviteljica je bila, v Jadranski ligi je na koncu ostala brez nastopa na zaključnem turnirju najboljše četverice, za piko na i pa je še četrtič zapored ostala brez naslova slovenskega prvaka. Edina svetla točka v sezoni 2012/13 tako ostaja osvojitev slovenskega pokala.

Po porazih v zaključnem delu državnega prvenstva proti Mariboru Messerju so pri Olimpiji odpustili Saša Filipovskega, vodenje v zadnjem mesecu pa so zaupali Miru Aliloviću, ki pa kaj več kot ene finalne zmage proti Krki ni zmogel doseči.

Vrnitev makedonskega selektorja v domovino
Zdaj naj bi ljubljanski košarkarski klub prevzel Aleš Pipan, ki je v Sloveniji že vodil Maribor, Zagorje, Krko, Zlatorog Laško in Slovan. V tujini se je najdlje zadrževal na Poljskem, v letošnji sezoni je vodil MZT Skopje, s katerim v finalu makedonskega prvenstva proti Kozuvu vodi z 2:0 v zmagah. Januarja je bil 54-letni Celjan imenovan tudi za selektorja Makedonije, ki jo bo tudi vodil na Eurobasketu 2013, ki ga bo gostila Slovenija.