Paul Pierce naj bi se na parket vrnil okoli božičnih praznikov. Foto: EPA
Paul Pierce naj bi se na parket vrnil okoli božičnih praznikov. Foto: EPA

36-letni zvezdnik, ki je neizbrisen pečat pustil v Bostonu (MVP finala leta 2008), si je prvo sezono v Brooklynu predstavljal popolnoma drugače. Poškodoval se je v prvem polčasu petkove tekme v Houstonu, ki so jo Rocketsi dobili s 114:95. Ob sobotni zmagi v Memphisu (88:97) ni igral. Pierce v letošnji sezoni dosega 12,4 točke in 4,9 skoka v povprečju, kar je najmanj v bogati karieri.

Netsi, ki imajo le pet zmag in kar 12 porazov, nikakor ne najdejo prave forme. Poškodovani so tudi Deron Williams (gleženj), Andrej Kirilenko (hrbet) in Jason Terry (koleno). Trener Jason Kidd ima velike težave s sestavo udarne peterke, le Joe Johnson je začel vse tekme.

"Vsi skupaj se še spoznavamo. Upam, da se bomo uigrali, preden bo prepozno, hitro si lahko naberemo prevelik zaostanek za mesti, ki vodijo v končnico. Še imamo čas in lahko smo zelo nevarna ekipa. Tudi brez nekaterih nosilcev mora ekipa zmagovati, saj lahko samo tako pridobi samozavest," je pojasnil Pierce.
Lažji zlom na levi roki ima tudi zvezdnik New Orleansa Anthony Davis, ki se je poškodoval ob zabijanju na nedeljski tekmi v New Yorku.