Krka bo 1. oktobra gostila Maccabi. Foto: MMC RTV SLO/Jan Pirnat
Krka bo 1. oktobra gostila Maccabi. Foto: MMC RTV SLO/Jan Pirnat
Nathan, Jawai, Vlada Jovanović
Naslov prvaka branijo košarkarji Partizana. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Izraelski košarkarski velikan bo v tem tekmovanju nastopal naslednje tri sezone. Liga je pri žrebu ugodila Maccabijevim željam, da tekme v gosteh igra takrat, ko bo gostoval v Evroligi, in da igra doma, ko bo gostil tekme Evrolige.

"Za klube je pomembno, da z gostovanjem v Izraelu ne bodo imeli dodatnih stroškov, saj bodo stroški potovanja in bivanja klubov v Izraelu pokriti," je dejal generalni direktor lige Roman Lisac, ki je potrdil, da je (bilo) povpraševanje po nastopanju v Ligi NLB veliko. Zanj sta se močno zanimala tudi grška velikana Panathinaikos in Olympiakos. "Vrata so še naprej odprta," je ob tem povedal Lisac.

Vesel je bil tudi predsednik Maccabija Šimon Mizrahi, ki je na čelu kluba že 42 let: "Še enkrat bi se zahvalil, da so nas sprejeli v to tekmovanje. Za nas je pomembno, da je priznano od Fibe in Evrolige. Obenem je za nas liga tudi priložnost, da pobliže spoznamo številne dobre košarkarje in da igramo močno ligo, ki je drugačna od domače, kjer so razlike na tekmi tudi po 20, 30 ali pa 40 točk."

LIGA NLB
PARI 1. KROGA SEZONE 2011/12

Sobota, 1. oktobra:
KRKA - MACCABI

Sobota, 8. oktobra:
UNION OLIMPIJA - ZLATOROG LAŠKO

HELIOS DOMŽALE - ŠIROKI TT KABELI

CEDEVITA - BUDUĆNOST

FMP - HEMOFARM

ZAGREB CO - PARTIZAN

RADNIĆKI - CIBONA