Dirk Nowitzki je eden izmed tistih košarkarjev, ki se je vedno rad odzval vabilu reprezentančnega selektorja ... Foto: EPA
Dirk Nowitzki je eden izmed tistih košarkarjev, ki se je vedno rad odzval vabilu reprezentančnega selektorja ... Foto: EPA

"Nikoli v svoji karieri nisem imel priložnosti, da bi na evropskem ali svetovnem prvenstvu igral v svoji domovini. Če bi evropsko prvenstvo potekalo v kateri drugi državi, bi se verjetno tudi tokrat za vabilo zahvalil, tako pa je to popolnoma druga zgodba," je povedal Nowitzki, ki bo 19. junija star 37 let.
Letošnje evropsko prvenstvo v košarki bo od 5. do 20. septembra potekalo v štirih državah - v Franciji, na Hrvaškem, v Latviji in Nemčiji. Nemci bodo tekme predtekmovanja igrali v Berlinu, kjer bodo v skupini B tekmice Španija, Turčija, Srbija, Italija in Islandija.
Nowitzki je zadnjič za nemško reprezentanco igral na evropskem prvenstvu v Litvi leta 2011, potem ko je nekaj mesecev prej z Dallasom slavil naslov prvaka Lige NBA. Dres nemške reprezentance je oblekel že 141-krat, naslednjič pa ga bo najverjetneje 16. avgusta, ko bo Nemčija v Bremnu igrala pripravljalno tekmo s Hrvaško. Dva dni prej se bosta reprezentanci srečali v Zagrebu, a Nowitki takrat verjetno še ne bo igral.