Žiga Daneu je dosegel 16 točk in bil izbran za najkoristnejšega igralca tekme. Foto: www.alesfevzer.com
Žiga Daneu je dosegel 16 točk in bil izbran za najkoristnejšega igralca tekme. Foto: www.alesfevzer.com

Novomeščani so korak z Ljubljančani držali zgolj v prvi četrtini, po kateri so zaostajali za pet točk. V drugi četrtini so slovenski prvaki naredili delni izid 12:0, pobegnili na 20 točk prednosti in polčas dobili s 55:33. Že v prvem delu so bili dvomestni po doseženih točkah Brynton Lemar (12), Aleksej Nikolić (11) in Martinas Geben (10).

Tretja četrtina ni prinesla spremembe. Razlika je ves čas naraščala, pred zadnjimi desetimi minutami je bila 34 točk. V zadnji četrtini je bil naskok Olimpije že 40 točk, a so ga Novomeščani v samem zaključku znižali in se izognili rekordnemu porazu v tem tekmovanju. Leta 2009 so Ljubljančani premagali Elektro za 33 točk.

V 21. izvedbi superpokala je Cedevita Olimpija tako dosegla svojo trinajsto zmago. Hkrati je to njihova enajsta zaporedna lovorika na domačih parketih. Zadnje tekmovanje v Sloveniji, ki ga niso osvojili, je bil Pokal Spar leta 2021.

Po 16 točk so dosegli Nikolić, Lemar in Žiga Daneu, ki je bil izbran za najkoristnejšega igralca tekme. Daneu je imel v dobrih 20 minutah 100-odstoten met (5/5 za dve, 2/2 za tri točke), vknjižil je še po tri skoke in podaje za statistični indeks 22.

"Igrali smo, kot smo se dogovorili in kot moramo celotno sezono. Bili smo prava ekipa, ki je stala drug za drugim. Zadovoljen sem s priložnostmi, ki mi jih ponuja trener, in zaupanjem, ki ga ima vame," je povedal Daneu.

Najučinkovitejša pri Krki sta bila Jakob Čebašek in Marc Garcia s po 14 točkami.

Konec tedna se bo začela Liga ABA, sredi prihodnjega tedna Evropski pokal, zadnji konec tedna septembra pa še državno prvenstvo, ki bo v novi sezoni nosilo ime Liga OTP banka. V nedeljo bo Cedevita Olimpija gostovala pri FMP-ju, Krka pa bo gostila Mego.

Prva lovorika prepričljivo Cedeviti Olimpiji

Superpokal (M), Laško

CEDEVITA OLIMPIJA – KRKA
103:73 (27:22, 28:11, 27:15, 21:25)
Daneu, Nikolić in Lemar po 16, Glas 11, Radović in Geben po 10; Garcia in Čebašek po 14, Skeens 12.

Cedevita Olimpija lahko precej mirneje pričakuje sezono kot Krka