Mirze Begića v letošnjem finalu ne bomo več videli na parketu. Foto: MMC RTV SLO
Mirze Begića v letošnjem finalu ne bomo več videli na parketu. Foto: MMC RTV SLO


Olimpijin center se je v drugi četrtini druge tekme finala državnega košarkarskega prvenstva po dosojeni nešportni osebni napaki še skrajno nešportno odzval in pljunil proti sodniku. Prislužil si je ne le takojšnjo izključitev, ampak tudi prepoved igranja na naslednjih treh tekmah državnega prvenstva. V svoji izjavi ob vloženi disciplinski prijavi je celo zapisal, "da mu je žal, ker sodnika ni pljunil v obraz".

In kako dva dni po incidentu gleda na vse skupaj? "Ne bi komentiral dogodka, mi je pa žal, ker ne bom mogel pomagati ekipi v finalu," je za MMC povedal Begić, ki ima z ljubljanskim košarkarskim klubom pogodbo podpisano do konca naslednje sezone, vendar še ni jasno, če bo ostal v moštvu: "Rad bi ostal tu, Ljubljana je Ljubljana, najlepše mesto na svetu!"

Finale državnega prvenstva med Unionom Olimpijo in branilci naslova Heliosom se bo nadaljeval v sredo v Tivoliju. Tekmo z začetkom ob 20. uri boste lahko v prenosu spremljali tudi na TV Slovenija. Izid v zmagah je 1:1, moštvi igrata na tri zmage.

T. O.