Gašper Okorn je Olimpijo vodil od oktobra, z vsakim mesecem pa je imel na voljo manj košarkarjev. Foto: RTV SLO
Gašper Okorn je Olimpijo vodil od oktobra, z vsakim mesecem pa je imel na voljo manj košarkarjev. Foto: RTV SLO
Memi Bečirovič
Vse kaže, da se bo Memi Bečirovič iz Domžal preselil v Ljubljano. Foto: RTV SLO

Okorn je imel s klubom sklenjeno triletno pogodbo za pomočnika trenerja. Po odhodu Toma Mahoriča pa je bil z njim sklenjen aneks o opravljanju funkcije glavnega trenerja. Po koncu sezone je bil dogovor o prekinitvi sodelovanja med Okornom in klubom sklenjen na obojestransko željo.

Okorn: Ponosen, da sem vodil Olimpijo
"Zahvaljujem se vsem za korektno sodelovanje, tako igralcem, strokovnem štabu in upravi, ki mi je nudila podporo ves ta čas. Hvala tudi navijačem. Vesel sem, da smo našli skupni jezik in se dogovorili v dobro kluba in mene. Vrat si ne zapiramo. Ponosen sem, da sem ta čas vodil Union Olimpijo," je dejal zdaj že nekdanji strateg zeleno-belih.

Direktor kluba Janez Rajgelj pa je povedal: "Gašper Okorn je ekipo prevzel v izjemno težkih trenutkih in ves ta čas delo opravljal korektno. Dosegel je nekaj odmevnih zmag. Hvaležni smo mu za njegov trud in veseli nas, da se razhajamo prijateljsko."

Dogovori okrog glavnega trenerja zmajev in strokovnega štaba še potekajo, najresnejši kandidat pa je Memi Bečirovič. Okornov prvi pomočnik Gašper Kolman se seli nazaj k mladinskemu pogonu Union Olimpije.

C. R.