Tomo Mahorič želi prvič preveriti stanje igralcev, ki še imajo pogodbe, in šele nato iskati primerne okrepitve. Foto: RTV SLO
Tomo Mahorič želi prvič preveriti stanje igralcev, ki še imajo pogodbe, in šele nato iskati primerne okrepitve. Foto: RTV SLO
Janez Rajgelj
Janez Rajgelj je po lastnih besedah zavrnil mesto športnega direktorja pri Unionu Oloimpiji. Foto: RTV SLO

Oba kluba sta v torek sklicala novinarsko konferenco, prvi na vrsti so bili v Tivoliji, ki so predstavili novi okrepitvi: Domna Lorbka in trenerja Toma Mahoriča. Pod Rožnikom niso hoteli govoriti o združevanju s Slovanom z argumentom, da to ULEB prepoveduje, je bil kratek direktor Olimpije Matjaž Tavčar.

Novi stari trener seveda še ni mogel veliko povedati o novih obrazih pri zmajih, je pa pojasnil stanje z dosedanjimi zvezdniki. "Pri Rannikku obstaja obojestranski interes za nadaljnje sodelovanje. Baždarič je, kot vem, že v Španiji, glede Halperina pa imajo zadnjo besedo Izraelci," je dejal Mahorič.

Pipan še dve leti pri Slovanu
Na Kodeljevem je bil direktor kluba Janez Rajgelj bolj zgovoren: "Pogovarjali smo se o sodelovanju, ki bi oba kluba dvignil na višji nivo. Nismo našli skupnega jezika, zato bomo nadaljevali vsak na svojem bregu."

Nato je še pristavil: "Moram pa povedati, da je Union Olimpija na naš naslov naslovila dve zasebni ponudbi za trenerja in športnega direktorja. Jaz mesta športnega direktorja zagotovo ne bi sprejel, saj služba v Tivoliju ni dobra služba, trenerju Alešu Pipanu pa smo dali proste roke pri izbiri novega delodajalca. V zadnjem trenutku je zavrnil ponudbo iz Tivolija, tako da bo naslednji dve sezoni še naprej trener Geoplina Slovana."