Sašo Ožbolt je znan po svoji borbenosti in je kljub velikim dolgovom vedno
Sašo Ožbolt je znan po svoji borbenosti in je kljub velikim dolgovom vedno "pustil srce na igrišču." Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Vlado Ilievski
Vlado Ilievski je podaljšana roka Jureta Zdovca na parketu in glavni motor igre letošnje Olimpije. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Zmaji letos navdušujejo v Evroligi, uspešno igrajo tudi v Ligi NLB in košarkarska mrzlica je znova zajela prestolnico. Med najbolj zasluženimi za uspehe sta tudi Ožbolt in Ilievski. Branilskemu dvojcu udarne peterke Jureta Zdovca je klub pred sezono dolgoval več kot 500 tisoč evrov. Igralca sta pristala na nekoliko manjši znesek, ki pa je bil poplačan v celoti.
Na Fibo je bila vložena tudi pritožba, katero pa je zastopnica košarkarjev Mira Poljo že umaknila. Mednarodna košarkarska organizacija bi v nasprotnem primeru morala Olimpijo sankcionirati, že pred sezono pa so poslali v Ljubljano nekakšen opomin, saj zmaji nekaj časa niso smeli registrirati novih igralcev. Klub se počasi, v dobro slovenske košarke, le postavlja na noge. Rezultatsko so zmaji to že dosegli, po šestih letih so se znova uvrstili med najboljši 16 Evrolige, potrebna pa je še sanacija dolgov. Prvi korak je že narejen, saj so plačila v klubu redna.
"Verjeli smo, da bo dolg poplčan"
"Dogovorili smo se. Klub je izpolnil obveznosti in končno smo prišli do zaključka. Od trenutka, ko smo dosegli rešitev se je vse premaknilo in tudi začeli smo igrati dobro. Vse je bilo lažje, saj smo verjeli, da bo dolg poplačan," je po uspešni rešitvi za MMC dejal Ožbolt.
Glede prihajajočega novega leta in žreba Evrolige pa je dodal: "V prihajajočem letu si želim le, da bi ostal zdrav in da bi nadaljevali v takem ritmu. Pred nami je žreb. Želimo si atraktivne nasprotnike. Reala zdaj ne moremo dobiti, je pa možnost, da se pomerimo z Barcelono. Verjamemo pa tudi v svoje sposobnosti in preboj med najboljših osem."