Marque Perry je imel pred petimi leti lepo statistiko pri Olympiacosu. Foto: EPA
Marque Perry je imel pred petimi leti lepo statistiko pri Olympiacosu. Foto: EPA
Aloysius Anagonye
Aloysius Anagonye je pri Olimpiji že igral v sezoni 2003/2004. Foto: EPA

186 centimetrov visoki Perry, ki se je košarkarsko izšolal na univerzi St. Louis, je tedaj v Evroligi dosegal po 12,8 točke, 3 skoke in 2,1 podaje na tekmo. Zadnja leta je preživel v Italiji (Capo D'Orlando), Turčiji (Banvit), Rusiji (Samara, Triumph) in Ukrajini (Donjeck).

Nazadnje pri Bešiktašu
Ker je Donjeck januarja letos razpustil ekipo in odpustil vse tujce, se je znova preselil v Turčijo k Bešiktašu, a je v turškem prvenstvu v zadnji sezoni odigral zgolj devet tekem in v povprečju dosegal po 6,2 točke in 2 podaji na tekmo. Bešiktaš je obstal v polfinalu DP-ja.

Leta 2005 je oblekel tudi dres ameriške reprezentance na ameriškem pokalu Fibe. Z Olimpijo je sklenil enoletno pogodbo.

Uradno sta člana Olimpije postala tudi Aloysius Anagonye in Zoran Vrkić. Nigerijsko-ameriški center bo v Stožicah ostal eno leto, s hrvaškim krilom pa je klub sklenil dvomesečni dogovor, saj je poškodba kolena od igrišč oddaljila Suada Šehovića.
Izjava trenerja Jureta Zdovca:
"Počasi dokončujemo postavo za prihajajočo sezono. Res prihajajo iz znanih razlogov okrepitve nekoliko pozno, a je to v tem položaju povsem normalno. Rabili bomo nekaj časa, da se uigramo, najnovejša okrepitev Perry je namreč prispel tako rekoč tik pred zdajci, a gre za izkušenega igralca, ki se bo lahko hitro vklopil v proces dela in čim prej tudi zaigral. Perry je odličen napadalec in organizator igre, predvsem dragocene pa so njegove bogate evropske izkušnje. Pod košem bo z nami ostal tudi Anagonye, ki je nesporno hvaležen "backup". S svojo voljo in marljivostjo uspešno nadomešča nekatere svoje slabosti. Pridno je vadil od začetka priprav in njegova vloga v ekipi je jasna. Vrkića, ki je že stari znanec Tivolija, smo angažirali za dva meseca in bomo še videli, koliko nam lahko da. Gre pa za izjemnega atleta in upam, da bo svojo priložnost izkoristil."