Vlado Ilievski je dosegel 14 točk in bil z indeksom 20 najkoristnejši igralec srečanja. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Vlado Ilievski je dosegel 14 točk in bil z indeksom 20 najkoristnejši igralec srečanja. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Chris Booker
Pri Krki je imel najvišji statistični indeks (15) Chris Booker, ki je vknjižil 12 točk. Foto: Vladimir Nikolič
Kevinn Pinkney
Kevinn Pinkney je vse tri svoje trojke dosegel v zadnji četrtini. Izza črte je metal 3/5. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Union Olimpija v Novem mestu nadoknadila -19

Kljub porazu (80:75) trener Krke Aleksandar Džikić ni bil pretirano razočaran: "Malce smo jim do zmage pomagali tudi sami. Je pa Union Olimpija dokazala, da je evroligaška ekipa, ki se ni po naključju uvrstila v Top16. Mene veseli predvsem, da smo se sposobni enakovredno kosati z najboljšo ekipo v tej ligi, kar je dobra napoved za naprej."

Prvi polčas povsem v znamenju Novomeščanov
Krka je odlično odigrala prvi polčas, ko je Olimpiji nasula kar 49 točk in imela celo 19 točk naskoka. Ljubljančani so bili v prvih 20 minutah povsem brez ritma. Vlado Ilievski je moral zaradi treh osebnih napak hitro na klop, Marque Perry (indeks -5) in tudi Klemen Lorbek (igral je 3 minut) pa nista mogla zapolniti nastale vrzeli. Za nameček je bil nerazpoložen Sašo Ožbolt, ki je v prvem delu dosegel le 1 točko. V odsotnosti obolelega Giorgija Šermadinija so imeli zmaji veliko težav pod obročema, še posebej s prvim strelcem Dolenjcev Smiljanom Pavićem (18 točk). Novomeščani so bili uspešnejši tako pri metu kot v skoku.

Ožbolt: "Tega si ne smemo več dovoliti"
"V prvem delu smo odigrali katastrofalno od prvega do zadnjega. Tega si več ne smemo dovoliti. Proti močnejšim ekipam bo vrnitev ob takšni naši igri skoraj nemogoča," je bil kritičen Ožbolt.

Preobrat v režiji Ožbolta in Pinkneyja
Načeti ljubljanski voz, ki ga je v prvem počlasu vlekel le Kenny Gregory (17), se je začel vzpenjati že takoj na začetku 3. četrtine. Udarna peterka Ilievski, Ožbolt, Gregory, Markota, Pinkney je ob pomoči Gorana Jagodnika vztrajno nižala zaostanek. Neustavljiv je bil Ožbolt (18), ki je v 3. četrtini dosegel 12 točk, tolilko kot celotna ekipa Krke. V zadnji četrtini je v ključnih trenutkih tri trojke zadel še Kevinn Pinkney (19), kar je dokončno prevesilo tehtnico na ljubljansko stran.

Zdovc: "Le ena izmed zmag v Ligi NLB"
"Med polčasoma smo razčistili nekaj stvari in drugi del odigrali vrhunsko. Imeli smo tudi srečo, saj smo zadeli nekaj težkih metov za tri. Oni so postajali čedalje bolj nervozni, niso zadevali odprtih metov in to nam je prineslo zmago. To je le ena izmed zmag v Ligi NLB. Nismo osvojili nič, nismo naredili nič posebnega," je tekmo ocenil trener Jure Zdovc.

Olimpijina klop dosegla le 8 točk
Kljub zmagi pa Zdovc ne more biti povsem zadovoljen. Breme še vedno nosi 6 igralcev, ki so (razen Jagodnika) na parketu preživeli po pol ure. Ožbolt je, denimo, počival le 5 minut, Gregory samo tri. Rezervisti še vedno dobivajo premalo priložnosti oziroma je ne izkoriščajo. Dino Murić in Klemen Lorbek sta odigrala le po 3 minute, Sasu Salin in Aloysius Anagonye sploh nista stopila na parket. Perry je v 12 minutah spet odigral epizodno vlogo. Zgovoren je podatek, da je Krkina klop nadigrala Olimpijno kar 33:8. Od tega jih je Jagodnik dosegel 7.

Union Olimpija v Novem mestu nadoknadila -19