Sašo Ožbolt se je proti Krki izkazal s 17 točkami, s čimer je bil najboljši strelec tekme. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Sašo Ožbolt se je proti Krki izkazal s 17 točkami, s čimer je bil najboljši strelec tekme. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Bojan Krivec in Vlado Ilievski
Vlado Ilievski je proti Novomeščanom dosegel 13 točk. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Kevinn Pinkney
Kevinn Pinkney in drugi "čakajoči" naj bi v sredo le dočakali svojo priložnost. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Ožbolt rešil Union Olimpijo

Zeleno-beli zaradi tožbe z Ožboltom in Ilievskim niso mogli registrirati novih igralcev. Mednarodna košarkarska zveza je objavila poročilo arbitražnega sodišča, v katerem je jasno, da Olimpija Ilievskemu dolguje 349.774 evrov, Ožboltu pa 158.922 evrov. Dobrih 60 tisočakov pa dolg znaša do agencije, za katero dela njuna menedžerka Mira Poljo.

V zadnjih dneh se je veliko govorilo, da bodo odložili plačilo in najboljši igralec tekme 3. kroga Lige NLB proti Krki Ožbolt je to po tekmi v Tivoliju tudi potrdil. S tremi prostimi meti je odločil srečanje (60:59), zdaj pa bo lahko zaigral še bolj razbremenjen, saj je končni dogovor vendarle bližje. Zoran Vrkić, Giorgi Šermadini, Kevinn Pinkney, Kenny Gregory in Marque Perry bodo v sredo v Stožicah na uvodu Evrolige vsekakor zelo dobrodošli, čeprav niso uigrani.

Imate že tri zmage. Že dolgo časa ni Olimpija tako dobro startala v sezono. Verjetno ste tudi sami presenečeni nad dobrimi izidi.
Glede na to, v kakšni postavi igramo, se tega res nismo nadejali. Obramba dobiva tekme, prejemamo manj kot 60 točk. To je bil ključ do naših treh zmag. Imamo res ogromno težav v napadu, ne dosegamo lahkih košev. Ko se bodo preostali košarkarji priključili, bomo popolnoma druga ekipa.

Vedno ste uspeli najti pot do zmage. Odnesli ste točki iz Zadra, kjer po navadi ni bilo uspeha za Olimpijo. Tokrat je celo trener Jure Zdovc priznal, da je bila Krka večino tekme boljša, a ostala je praznih rok.
Res sem bil vesel zmage v Zadru, kjer pred tem nisem nikoli slavil. Tokrat nam je uspelo, čeprav je bilo zelo težko. Nismo zapirali pod svojim košem, iz drugih napadov so dosegali lahke koše. To smo na koncu le uspeli popraviti, približali smo se in na koncu srečno zmagali. Za nas je to sladka zmaga, njih pa seveda poraz zelo boli. Imeli so dobljeno tekmo.

Trener Krke Aleksandar Džikić je dejal, da on ni videl prekrška nad vami v zadnji akciji. Kako ste vi videli to odločilno akcijo?
Nisem dobil udarca po roki, ampak po glavi. Mislim, da me je Ikonič zadel v glavo.

Proti Krki ste izgubili finale državnega prvenstva junija z 2:3 v zmagah, klonili ste tudi v superpokalu v Mariboru. Je zmaga zaradi tega še slajša?
O superpokalu nihče ni razmišljal. Jezni smo bili zaradi državnega naslova.

V sredo prihaja v Stožice Efes Pilsen, ki ima vrhunsko ekipo. To bo velik preizkus za vas.
Že proti Sieni smo na prijateljski tekmi dokazali, da se lahko enakovredno merimo tudi z odličnimi evropskimi moštvi. Zelo si želimo začeti novo sezono v Evroligi z zmago, to bi nam dalo krila. V Stožicah si želim vsaj 8.000 gledalcev.

Zadnje čase ste v središču pozornosti. Veliko je bilo težav zunaj dvoran. Tudi tokrat ste bili najboljši igralec. Očitno to ne vpliva na vas.
Tako malo nas je, da je treba veliko časa igrati, včasih tudi 40 minut. Včasih je v takem položaju celo lažje igrati. Zdaj je ta zadeva rešena in smo jo že pozabili! Dosegli smo začasen dogovor. Tudi agentka je pristala na podaljšan rok. Težko rečem, za koliko časa je ta odlok plačila. Kakšen mesec ali dva.

Torej bo Olimpija dobila dovoljenje za registracijo igralcev v Evroligi. Boste v sredo začeli v popolni zasedbi?
Mislim, da. Že danes so se začele stvari premikati v tej smeri, vsekakor pa v naslednjih dneh.

Ožbolt rešil Union Olimpijo