Foto:
Foto:
Pogovor s Sašem Ožboltom
Pogovor z Aleksandrom Džikićem
Pogovor z Zoranom Martičem

Zmaji so na prvi tekmi finala Lige UPC Telemach do odmora zlomili aktualne prvake, nato pa le še samozavestno branili prednost (87:64). Že v prvem polčasu so prevladovali v skoraj vseh elementih statistične igre, še posebej očitno pa pri skoku (21:12), podajah (9:1), in ukradenih žogah (7:1).

Heliosu zmanjkalo energije
"Mi enostavno nismo bili pravi. Ne iščem izgovorov, vendar se nam gotovo pozna, da smo imeli le en dan časa za priprave. V nedeljo smo igrali zelo težko tekmo in ta polfinale nas je predvsem čustveno zelo iztrošil. Očitno nam je zmanjkalo energije za takšno tekmo in igro, ki jo je Olimpija prikazala," je po tekmi razloge za nemoč iskal domžalski trener Zoran Martič. Helios je v polfinalu bil težko bitko z neugodno Krko, ki je padla šele po treh tekmah.

Vsaka stran dobre in slabe lastnosti
"Gotovo jih je to oviralo, ker je Krka zares dala vse od sebe. Tudi mi v polfinalu proti Laškemu nismo imeli lahkega dela, je pa seveda res, da so oni igrali tri tekme in imeli manj časa za pripravo. Na drugi strani sem se jaz bal, da nas bo sedemdnevni odmor vrgel iz igre. Vsaka stran ima dobre in slabe lastnosti," trenerskemu kolegu odgovarja Aleksandar Džikić.

Oba trenerja se bosta ukvarjala s svojima ekipama
Pričakuje na drugi tekmi v Domžalah boljši odpor nasprotnika? "Jaz razmišljam o tem, kako bodo odigrali moji igralci. Helios je odlična ekipa z odličnim trenerjem. Ne vem, od kod zgodbe, da smo mi popolni favoriti."

Z igro svojega moštva se bo moral precej ukvarjati tudi Martič, ki ne meče puške v koruzo in poudarja: "Če nam bo uspelo dvigniti raven igre, nismo brez možnosti."

Ožbolt poskrbel za edini preblisk občinstva
Posebna zgodba je Sašo Ožbolt. V izenačenem domačem moštvu je bil prvo ime, čeprav je odigral le zadnjih 107 sekund. Včasih se junake ne išče le med vodilnimi strelci, ampak tudi tistimi, ki imajo železno voljo. In pravo kemijo s tivolskim občinstvom. 27-letni branilec se je po dolgotrajni rehabilitaciji po poškodbi kolen in gležnja vrnil na parket in poskrbel za huronski aplavz. Pravzaprav edinega na tekmi.

Želi si kakšno minuto več
"Težko bo nadomestiti ta manjkajoči čas. Potrebujem veliko samozavesti in tekem. Želel bi si kakšno minuto več, da vidim, kje sem. Verjamem, da lahko pomagam spočiti kakšnega nosilca za nekaj minut," je po zmagi razpredal Portorožan.

"S strani" ga je spodbujal tudi Breza
Prvič je zaigral že osmega maja na tekmi rednega dela, nato pa zaradi gležnja na vrnitev čakal do včerajšnje tekme. Ob trenerjevem znaku se je s prikritim navdušenjem odpravil na ogrevanje in ob tem dobil spodbudo slovenskega centra Primoža Brezca, ki je klepetal z Vladimerjem Boiso.

Pod Rožnikom se je včeraj zbralo kar nekaj nekdanjih Olimpijinih asov. Morda bo tudi 27-letni branilec v prihodnje spomnil na nekdanje igre v zeleno-belem dresu. Za začetek in nagrado je dosegel zadnji koš na tekmi.

Ž. K.

Pogovor s Sašem Ožboltom
Pogovor z Aleksandrom Džikićem
Pogovor z Zoranom Martičem