Ivica Jurkovič je Heliosu na drugi tekmi nasul 29 točk. Foto: RTV SLO
Ivica Jurkovič je Heliosu na drugi tekmi nasul 29 točk. Foto: RTV SLO
Memi Bečirovič
Memi Bečirovič: Olimpija nima kaj za izgubiti. Foto: RTV SLO

Spomnimo. Union Olimpija je porti Heliosu izenačila serijio na 1:1 (87:86), potem ko so sodniki v infarktni končnici šele po ponovljenem posnetku šteli koš Žige Zagorca za dve in ne za tri točke. Podaljšek tako ni bil potreben.

Zmaji so igrali z le sedmimi košarkarji in prvič po šestih zaporednih porazih premagali Domžalčane. Lahko zdesetkano ljubljansko moštvo pripravi novo presenečenje? Tekma v Domžalah se bo začela ob 17. uri. Prenos si boste lahko ogledali tudi na naši spletni strani.

Memi Bečirovič, trener Heliosa Domžal: "Spet igramo doma in verjamem, da smo v dvorani Komunalnega centra favoriti. Kljub izjavam iz tabora Uniona Olimpije o utrujenosti menim, da našim tekmecem motiva nikakor ne bo manjkalo. Za nameček Ljubljančani ne morejo izgubiti prav ničesar. Mojo ekipo sem pripravljal predvsem na to, da naredi vse za boljši začetek tekme, tudi sicer pa moramo igro spraviti na višjo raven. Drugi dvoboj velikega finala lige UPC Telemach smo izgubili predvsem zaradi slabega prvega polčasa, v katerem smo za nameček Ivici Jurkoviću dopustili, da se razigra."

Gašper Okorn, trener Uniona Olimpije: "Po napornem četrtkovem dvoboju se ukvarjamo predvsem z regeneracijo. Za skromno število košarkarjev, ki jih imamo na razpolago, je 47 ur med drugo in tretjo tekmo finala lige UPC Telemach pač sila malo. Zatorej temu, da bi bili pred tretjo čim bolj spočiti, posvečamo največ pozornosti. Z drugimi stvarmi se ne obremenjujemo. Umirjeno smo si še enkrat ogledali zadnji dvoboj, na katerem smo napravili kar precej napak. Popraviti moramo predvsem igro proti conskemu presingu in coni tekmecev ter vračanje v obrambo. Brez dlake na jeziku lahko rečem tudi, da je bila igra v zadnjih treh minutah četrtkove tekme pod vsako kritiko in takega padca si ne smemo več privoščiti."