Slovenija je na prvi tekmi v Litvi slavila za devet točk. Foto: www.alesfevzer.com
Slovenija je na prvi tekmi v Litvi slavila za devet točk. Foto: www.alesfevzer.com
Teja Oblak
Teja Oblak, sestra nogometnega reprezentanta Jana Oblaka, je na prvi tekmi proti Litvi dosegla 16 točk. Foto: www.alesfevzer.com
Slovenske košarkarice pred velikim uspehom

Ena izmed ključnih igralk bo organizatorka igre Nika Barič. "Tako kot vedno je tudi v tem kvalifikacijskem ciklusu vzdušje v moštvu odlično. V teh dneh smo dobro trenirale, iz dneva v dan stopnjevale formo, tako da mislim, da smo optimalno pripravljene na ta obračunu," je dejala 24-letna Baričeva, ki si kruh služi v Rusiji.

"Naše tekmice prihajajo v spremenjeni zasedbi, a smo se nanje dobro pripravile. Vseeno pa je najpomembneje, da bomo me prave in da to našo željo pretvorimo v bojevitost na parketu. Celotna reprezentanca si želi tega dosežka, tako da sem prepričana, da bomo jutri naredile vse za uresničitev cilja," je še dodala Baričeva.

Dekleta si želijo predvsem glasne podpore s tribun. "Košarkarska zveza Slovenije je naredila resnično veliko za promocijo te tekme, kar nam vliva še dodatnih moči. Pričakujemo veliko ljudi, polno dvorano in zelo glasno navijanje. Med ljubitelji košarke je čutiti pozitivno pričakovanje, kar je nedvomno nekaj, kar si vsa dekleta želimo. Lepo vabljeni torej vsi v Celje, da skupaj uresničimo svoj cilj!" je povedala branilka Teja Oblak.

EP za ženske bo potekalo na Češkem med 16. in 27. junijem 2017. Tekme bosta gostili mesti Praga in Hradec Kralove. Na prvenstvu bo nastopilo 16 ekip, ki bodo razporejene v štiri skupine.

5. krog, sobota ob 18.00:
SLOVENIJA - LITVA

6. krog, sreda, 23. novembra, ob 18.45:
LATVIJA - SLOVENIJA


Že odigrano:
SLOVENIJA - LATVIJA 69:51
LITVA - SLOVENIJA 64:73

LATVIJA
- LITVA 65:62
LITVA - LATVIJA 81:87

Lestvica:                            
LATVIJA               3  2 1   -9  5 
SLOVENIJA             2  2 0  +27  4 
LITVA                 3  0 3  -18  3 

Na evropsko prvenstvo se uvrsti zmagovalec skupine in šest najboljših drugih.

Slovenske košarkarice pred velikim uspehom