Dvakratni MVP zadnjih dveh sezon Lige NBA Steph Curry za igranje pri Golden Statu prejme
Dvakratni MVP zadnjih dveh sezon Lige NBA Steph Curry za igranje pri Golden Statu prejme "le" 12,1 milijona dolarjev, medtem ko bo Mike Conley v prvi sezoni nove pogodbe prejel 26,6 mio. dolarjev, v zadnjem petem letu pa kar 34,5 mio. dolarjev. Foto: Reuters

Conley je s 153 milijoni dolarjev za pet sezon zrušil vse rekorde, saj gre za najbogatejši posel v zgodovini košarke. Z novo pogodbo je 28-letnik iz Arkansasa presegel precej slavnejše in uspešnejše košarkarje, tudi Michaela Jordana ali Kobeja Bryanta, pa čeprav ne gre za kakšnega izmed trenutnih zvezdnikov lige NBA.

Conley je namreč v devetih sezonah igranja za Memphis v povprečju dosegal 13,6 točke, zbral 5,6 podaje, 2,9 skoka in 1,5 prestrežene podaje. V pretekli sezoni je za Grizlije v povprečju dosegal 15,3 točke, moštvo pa je v končnici ekspresno z 0:4 izpadlo s San Antoniom.

Izjemno povečanje proračuna za plače (salary cap) s 70 na 94 milijonov dolarjev (84 mio. evrov) je sprožilo poplavo prekinjenih pogodb številnih igralcev, ki pa so se za precej višje zneske vnovično zavezali zadnjim delodajalcem. Toronto je denimo dan prej podaljšal pogodbo z DeMarjem DeRozanom za pet let za 139 milijonov dolarjev (125 mio. evrov), Washington pa bo Bradleyju Bealu za pet let nakazal 130 milijonov dolarjev (117 mio. evrov). Med pregrešno preplačanimi pogodbami pa verjetno najbolj odmeva dogovor Timofeja Mozgova, ki bo pri LA Lakersih za štiri leta prejel kar 67 mio. dolarjev (58 mio. evrov).