Janez Rajgelj je v Tivoliju enkrat že uspešno opravljal vlogo dežurnega gasilca. Foto: MMC RTV SLO
Janez Rajgelj je v Tivoliju enkrat že uspešno opravljal vlogo dežurnega gasilca. Foto: MMC RTV SLO
Olimpija
Kako bo videti Olimpijina klop v prihodnji sezoni? Foto: MMC RTV SLO/A. B.

Dolgoletni košarkarski delavec je tako očitno znova ugriznil v kislo jabolko in uresničil tihe napovedi, čeprav je še včeraj v Tivoliju vladal "status quo". Na Olimpijinem direktorskem stolčku je sedel že med marcem 2007 in 2008, nato pa se sporazumno razšel z upravnim odborom.

Pred dvema letoma: Vse je obvladljivo
Takrat se je pogumno in neupogljivo, v svojem slogu, spopadel s klubskim dolgom in ga ob podpori upravnega odbora začel manjšati, ob slovesu, marca 2008, pa dejal: "Klub sem prevzel, ko je bil v razsutem stanju. Od dobrih 5 milijonov evrov dolgov jih je ostalo še 10 odstotkov. Vse je obvladljivo. V roku treh let naj bi bila Olimpija brez vseh zaostalih obveznosti. Letos smo prvič v zadnjih 8 do 10 letih zagotavljali redne mesečne dohodke vsem v klubu."

Na javni tribuni: Ne vidim rešitve
Zdaj je pred novo zgodbo, treba bo (znova) iti od začetka. Klub je v največji krizi v zgodovini, izhoda pa niti sam Rajgelj še pred mesecem dni na javni tribuni ni videl: "Sam osebno ne vidim rešitve, čeprav bi si to močno želel. Ljubljana je tu že naredila svoje, saj je zgradila novo dvorano v Stožicah. Ne moremo od župana zahtevati še, da priskrbi denar za delovanje kluba. Ta denar se lahko dobi le od privatnega sektorja ali državnega podjetja."

Na voljo devet igralcev in trener Zdovc
V Tivoliju so za začetek iskali predsednika, dobili so direktorja. Menda edinega, ki je kandidiral. Rajgelj je svojo načelnost dokazoval še pri Geoplinu Slovanu, ko je večkrat "nesramno pogledal" na drugi konec mesta, tudi ob prestopu Mihe Zupana iz Kodeljevega k Olimpiji. Za zdaj ima na voljo devetčlanski igralski kader (Šutulovića, Ilievskega, Klobučarja, Bavčića, Djordjevića, Kikowskega, Lalića, Modrića in Ožbolta) in trenerja Jureta Zdovca. Kako se bo kadrovska zgodba razpletla?

Še med poletjem sklicana skupščina kluba
Rajglja je MMC-ju uspelo priklicati še pred zaključkom redakcije, vendar izjav pred jutrišnjo novinarsko konferenco ne želi dajati. Na njej bo navzoč tudi član upravnega odbora in ljubljanski podžupan Jani Möderfndorfer. Med poletjem bo sklicana skupščina kluba, ki bo imenovala predsednika, podpredsednike in člane upravnega odbora.