Slovenci so na evropskem prvenstvu na Poljskem za las ostali brez medalje. Jim podvig lahko uspe v Turčiji? Foto: MMC RTV SLO/A. B.
Slovenci so na evropskem prvenstvu na Poljskem za las ostali brez medalje. Jim podvig lahko uspe v Turčiji? Foto: MMC RTV SLO/A. B.
Jure Zdovc
Jure Zdovc se je vodenju reprezentance odpovedal. Njegov naslednik naj bi bil znan do konca leta. Foto: EPA

Slovenci se torej z omenjenimi nasprotniki v prvem delu tekmovanja ne morejo pomeriti. 24 moštev bo izžrebanih v 4 skupine s po 6 moštvi. V osmino finala se uvrstijo najboljši štirje. Prvenstvo bo potekalo od 28. avgusta do 12. septembra v Ankari, Kayseriju, Izmirju in Carigradu. Naslov branijo Španci.

Boben 1: ZDA, Argentina, Španija, Grčija
Boben 2: Srbija, Slovenija, Francija, Turčija
Boben 3: Brazilija, Portoriko, Kanada, Avstralija
Boben 4: Hrvaška, Rusija, Litva, Nemčija
Boben 5: Nova Zelandija, Kitajska, Iran, Angola
Boben 6: Jordanija, Libanon, Tunizija, Slonokoščena obala

Neposreden prenos žreba, ki bo v torek od 10.30 naprej potekal v Carigradu, si boste lahko ogledali na MMC-jevi spletni strani.

Izjava vodje članske reprezentance Mateja Avanza:
"Razvrstitev v bobne za žreb pred SP 2010 je bolj ali manj pričakovana, saj bi bilo nerealno, da bi Litva, Nemčija in Rusija, ki so dobile posebna povabila Fiba, uvrščene v zadnji boben. Naše izhodišče je dobro, glede na to, da smo v bobnu s Turčijo, pa je jasno, da odpade možnost, da bi v predtekmovalni skupini igrali v Ankari. Posebnih želja pri tekmecih nimamo, saj smo zagotovo dovolj kakovostni da si zagotovimo preboj med štiri najboljše ekipe v skupini in s tem v osmino finala. Odtlej bo šlo na izpadanje in tudi v tem elementu smo lahko samozavestni, saj smo letos na evropskem prvenstvu prvič premagali urok ključne tekme. Kar se navijačev tiče, pa se ne bi branili skupine z ZDA, saj bi to bržčas pomenilo igranje skupine v Istanbulu, kamor dnevno letita vsaj dve letali z ljubljanskega letališča."