Jaka Klobučar je druga okrepitev črno-belih pred novo sezono po Draganu Milosavljeviću. Foto: MMC RTV SLO
Jaka Klobučar je druga okrepitev črno-belih pred novo sezono po Draganu Milosavljeviću. Foto: MMC RTV SLO

Težko verjetno, da bi novi (stari) direktor "požegnal" odhod slovenskega reprezentančnega branilca, ki ga je sam pripeljal še iz novomeške Krke h Geoplinu Slovanu, zato je verjetneje, da je bil dogovor že prej sklenjen.

Podpisal za tri leta
O njem so srbski mediji poročali že v petek, zdaj so ga potrdili tudi pri slovenskih podprvakih: "Klobučar se seli v novo evroligaško sredino - k beograjskemu Partizanu, kjer mu želimo veliko sreče pri nadaljevanju športne poti." Podpisal je triletno pogodbo, ob tem pa dejal: "Zelo sem srečen, da sem podpisal za enega najboljših klubov v Evropi, ki porine mlade igralce v ospredje. Seveda bom dal vse od sebe, da se vklopim in dam največ tej ekipi."

Odhod Novomeščana bi se utegnil grdo maščevati
Lahko rečemo le: škoda. 22-letni Novomeščan se je po prihodu v Tivoli pred dvema letoma šele v zadnjih mesecih otresel pritiska in večkrat potrdil svoj talent. V osiromašenem kadru zeleno-belih je bil eden redkih igralcev s potencialom stebra moštva v prihodnjih letih.

Zdovc ga je uporabljal na štirih položajih
Kariero je začel pri Krki leta 2003, nato je bil tri sezone na Kodeljevem, pri Olimpiji pa je v zadnji sezoni v Evroligi na parketu prebil povprečno 11 minut in dosegal po dve točki, v državnem prvenstvu pa 12 točk in skoraj pet skokov. Trener Jure Zdovc ga je uporabljal na vseh treh zunanjih položajih, po potrebi je bil celo krilni center.

Odšla tudi Sirnik in Vončina
V Tivoliju ni več niti mladih Matica Sirnika in Luke Vončine, s katerima se je klub sporazumno razšel. Vončina bo kariero nadaljeval na ameriški univerzi Charlotte.