Nikola Peković je tudi v Ljubljani dokazal svoj ogromen potencial. V dveh tekmah je dosegel kar 53 točk in zasluženo dobil nagrado za najkoristnejšega igralca zaključnega turnirja. Foto: EPA
Nikola Peković je tudi v Ljubljani dokazal svoj ogromen potencial. V dveh tekmah je dosegel kar 53 točk in zasluženo dobil nagrado za najkoristnejšega igralca zaključnega turnirja. Foto: EPA
Nebojša Joksimovič
Eden pomembnejših igralcev Hemofarma Slovenec Nebojša Joksimovič je tokrat razočaral. V 28 minutah je dosegel le 5 točk. Foto: RTV SLO
Duško Vujošević
Duško Vujošević je s Partizanom igral v zadnjih štirih finalih jadranske lige. Iz zadnjih dveh je odšel kot zmagovalec. Foto: MMC RTV SLO
Partizan najboljši na Jadranu

Beograjski velikan, ki je v petek po trdem bojui tesno ugnal gostitelje zaključnega turnirja, je v finalu Hemofarm povozil z 69:51. Branilci naslova so imeli od vsega začetka nadzor nad tekmeci in kvaliteto dokazali že v prvem polčasu, ki so ga dobili za 13 točk (40:27).

Razlika je v nadaljevanju le še naraščala. 19 točk v 27. minuti, 23 minuto pozneje in najvišja, 25 točk (65:40), v 33. minuti. Spet je bil neustavljiv Nikola Peković, ki je petkovim 31 proti zmajem tokrat dodal še 22 točk.

Hemofarm, zmagovalec lige leta 2005, je v napadu ravno v finalu prikazal najslabšo predstavo. Ob metu za dve 11/30 je ekipa Nebojše Joksimoviča in Gorana Jagodnika dosegla le 51 točk.

Izjave po tekmi:
Duško Vujošević, trener Partizana: "Za seboj imamo izredno naporno sezono, nikoli nismo kalkulirali, na poti do finala pa smo, po mojem mnenju, naleteli na dva najtežja tekmeca. Najprej Cibona v četrtfinalu, nato pa še Union Olimpija v domači dvorani."

Nikola Peković, igralec Partizana: "Tekma ni bila lahka, saj smo včeraj odigrali izredno težko srečanje z Unionom Olimpijo. Ekipo Hemofarma dobro poznamo, tako da skrivnosti pred tekmo ni bilo. Natančno smo izpolnili naloge in zasluženo zmagali, kar kaže tudi končni rezultat."

Vlada Vukoičić, trener Hemofarma: "Partizan ni le zmagovalec zaključnega turnirja, temveč cele lige. Bil je boljši vso sezono in na koncu zasluženo slavil. Škoda le, da se v finalu nismo bolje odrezali in odigrali tako, kot znamo. Ne vem, če bi bilo to dovolj za zmago, zagotovo pa bi bil končni vtis veliko boljši. Partizan je odlično igral v obrambi, pomemben delež pa so odigrale tudi izkušnje. Medtem ko smo mi prvič igrali na tako velikem tekmovanju, ima Partizan veliko tovrstnih tekem in izkušenj."

Stefan Marković, igralec Hemofarma: "Rezultat pove dovolj. To je njihova najlažja zmaga nad Hemofarmom v tej sezoni. Povsem zaslužena."

Liga NLB, finale:
PARTIZAN - Hemofarm
69:51 (18:15, 22:12, 19:11, 10:13)

Peković      22    Marković     11
Tripković    13    Marshall     10
Vraneš       12    Marjanović    9
Palacio       9    Pavković      7
Veličković    6    Joksimović    5
Vitkovac      3    Božović       5
Kecman        2    Borisov       2
Tepić         2    Despotović    2
                                  
              PAR       HEM       
Prosti meti: 12/17     17/23      
Met za dve:  21/38     11/30      
Met za tri:   5/23      4/15      
Skoki:         36       24        

Ž. K.

Partizan najboljši na Jadranu