Austin Rivers je prvo tretjino sezone odigral v dresu Washingtona. Foto: EPA
Austin Rivers je prvo tretjino sezone odigral v dresu Washingtona. Foto: EPA

V letošnji sezoni je imel Houston velike težave, ko Paul ni igral. Prvič je brez njega zmagal v soboto, ko je bil s 108:101 boljši od San Antonia. James Harden je Spursom nasul 39 točk.

26-letni Rivers je uvodnih 29 tekem sezone odigral za Washington, v povprečju je bil na parketu 23,6 minute, prispeval pa je 7,2 točke. Igral je precej slabše kot lani pri LA Clippersih, kjer je imel pod vodstvom očeta Doca Riversa sezono kariere (15,1 točke in 4 skoki v povprečju). Poleti se je preselil v Washington, ki pa ga je 15. decembra poslal v Phoenix v menjavi igralcev za Trevorja Arizo. Sunsi so ga takoj odpustili in Houston je izkoristil priložnost.

Po zelo slabem začetku sezone so se Rocketsi pobrali. Na zadnjih desetih tekmah so zmagali šestkrat in trenutno so na osmem mestu na Zahodu. Lani so se prebili vse do konferenčnega finala, kjer so vodili s 3:2 v zmagah proti Golden Statu, na koncu pa klonili na sedmi tekmi v domači dvorani.

Torek dan za košarkarske sladokusce
Že v torek ob 21.00 čaka izbrance Mika D'Antonija velik izziv, ko se bodo na božični tekmi srečali z Oklahomo. V torek bo tradicionalno na sporedu pet tekem, navdušenci Lige NBA pa bodo od 18.00 naprej uživali v vrhunski košarki.

Torek ob 18.00:
NEW YORK - MILWAUKEE
Ob 21.00:
HOUSTON - OKLAHOMA CITY
Ob 23.30:
BOSTON - PHILADELPHIA
Sreda ob 2.00:
GOLDEN STATE - LA LAKERS
Ob 4.30:
UTAH - PORTLAND