Luka Rupnik bo v zeleno-belem dresu še četrto sezono. Foto: www.alesfevzer.com
Luka Rupnik bo v zeleno-belem dresu še četrto sezono. Foto: www.alesfevzer.com

Z 22-letnim organizatorjem igre je klub podaljšal pogodbo za eno leto. Rupnik je v Ligi ABA v povprečju dosegal po 4,8 točke in 2,3 podaje na tekmo.

"Luka Rupnik je že v preteklosti in tudi zdaj v reprezentanci pokazal veliko željo do dela, učenja in dokazovanja. Gre za precej mladega igralca, ki bo lahko, predvsem zaradi svojega pristopa in odnosa do treninga, še veliko napredoval v svoji igri. Njegova vloga v naši ekipi je že jasno določena, saj je predviden kot menjava na položaju organizatorja igre. Verjamem, da bo pomemben del ekipe, saj nanj resno računamo," je povedal trener Uniona Olimpije Gašper Potočnik.

Zadovoljen je tudi Rupnik: "Podaljšanje pogodbe z Unionom Olimpijo je zagotovo rezultat obojestranskega zadovoljstva. Trenerja Potočnika poznam že dalj časa, in ko mi je predstavil cilje ter vlogo v ekipi, mi je to vse skupaj olajšalo odločitev. Naslednja sezona bo moja četrta v Olimpijinem dresu, dobil sem določene izkušnje, zato verjamem, da bom lahko veliko dal dokaj prenovljeni ekipi."