Rupnik se v Zaragozi ni znašel, precej bolje se počuti v Stožicah. Foto: www.alesfevzer.com
Rupnik se v Zaragozi ni znašel, precej bolje se počuti v Stožicah. Foto: www.alesfevzer.com

27-letnik je kariero začel v domači Idriji, leta 2009 pa je oblekel dres Slovana. Po treh letih na Kodeljevem ga je kariera zanesla v Stožice, leta 2016 pa je odšel v Forco Lleido. Še isto leto je nato oblekel dres Fuenlabrade, kjer je ostal do leta 2019, sezono 2019/20 pa preživel v dresu velikanov iz Antwerpna.

Prav v letošnjem letu je z belgijskim moštvom tudi osvojil naslov belgijskega pokalnega prvaka in hkrati postal najkoristnejši igralec belgijskega pokala. Finalni obračun pokala je sklenil s kar 21 točkami, osmimi podajami, šestimi skoki in dvema pridobljenima žogama.

Za Zaragozo je v sezoni 2020/21 zaigral na šestih tekmah španskega prvenstva in v 12,8 minute igre v povprečju zbral 4,5 točke in 2,7 podaje, v Ligi prvakov pa je nastopil na dveh tekmah. Za slovensko reprezentanco je nastopil na zadnjih dveh kvalifikacijskih tekmah za EuroBasket 2022.

"Zelo vesel sem, da se po skoraj petih letih igranja v tujini vračam domov. Ko se je ponudila možnost, da zapustim Zaragozo, smo takoj stopili v stik s Cedevito Olimpijo, tako da smo v zadnjih nekaj dneh opravili ogromno pogovorov. Športni direktor Sani Bečirović mi je predstavil ambiciozen projekt, v katerega tudi sam verjamem, po pogovoru z glavnim trenerjem Jurico Golemcem pa sem se hitro odločil. Komaj čakam, da se fantom pridružim na parketu," je povedal Rupnik.

Bečirović: Jedro članske ekipe sestavljajo igralci s slovenskim potnim listom
"S podpisom pogodbe z Luko Rupnikom nadaljujemo idejo, ki smo jo izpostavili ob nastanku Cedevite Olimpije, ta ideja pa je, da jedro članske ekipe sestavljajo igralci s slovenskim potnim listom. Luka je odličen organizator igre, ki pozna ljubljansko okolje, tudi igranje v dresu zmajev mu ni tuje. Ne gre pa zanemariti niti tega, da se s številnimi igralci, ki so že del naše ekipe, pozna iz reprezentančnih akcij," je dodal športni direktor Sani Bečirović.