Boštjan Nachbar v zadnjih dveh letih ni sodeloval na reprezentančnih akcijah, zdaj se vrača v izbrano vrsto. Foto: Reuters
Boštjan Nachbar v zadnjih dveh letih ni sodeloval na reprezentančnih akcijah, zdaj se vrača v izbrano vrsto. Foto: Reuters

Trojico, ki si kruh služi v Moskvi, so v ruski prestolnici obiskali generalni sekretar KZS-ja Iztok Rems, direktor reprezentance Marijan Kraljevič in vodja reprezentance Matej Avanzo. Omenjeni košarkarji se strinjajo z novim selektorjem Juretom Zdovcem, da mora biti cilj na Poljskem kolajna. Vsi so poudarili tudi pomen moštva pred posamezniki.


Predstavniki KZS-ja bodo obiskali še reprezentante v Italiji, Španiji in ZDA. Čez lužo bodo odpotovali v začetku februarja.

Nachbar: Že zdaj čutimo izredno motivacijo
"Po pogovoru s trojico slovenskih košarkarjev iz oči v oči smo v Moskvi dobili še boljši vtis kot v prejšnjih telefonskih stikih. Vrhunski tekmeci že v predtekmovalni skupini evropskega prvenstva zanje pomenijo le dodaten motiv," je povedal Avanzo.

Nachbar je dodal: "Vsi trije smo bili izredno veseli obiska. Mislim, da je to prava poteza, saj je bil prisoten tudi direktor reprezentance Marijan Kraljević, ki je pravzaprav vez med trenerji in reprezentanti. Igralci smo predstavili svoja mnenja in upam, da se bo to nadaljevalo tudi na obiskih drugih kandidatov za izbrano vrsto. Prav vsi že zdaj čutimo izredno motivacijo, da na Poljskem pridemo do najboljšega izida v zgodovini slovenske košarke."
M. R.