Sašo Filipovski, najmlajši trener Evrolige, se je sporazumno razšel z Unionom Olimpijo. Foto: RTV SLO
Sašo Filipovski, najmlajši trener Evrolige, se je sporazumno razšel z Unionom Olimpijo. Foto: RTV SLO
Sašo Filipovski je bil devet let v Tivoliju, večinoma kot pomočnik trenerja Zmaga Sagadina. Foto: RTV SLO

Fric je za MMC povedal, da sporazum obravnava poravnavo vseh obveznosti, ki jih je imel klub do prvega trenerja zadnjih dveh sezon. Zamer ni, tako da Fric meni, da so se poslovili v prijateljskem vzdušju. Filipovski zaenkrat še ne ve, kje bo nadaljeval trenersko pot.

V torek bo klub na novinarski konferenci predstavil novega partnerja. Javnost bo končno izvedela tudi za njegovo ime, zagotavlja direktor ljubljanskih košarkarjev. Novi trener Josip Grdović, ki ga je pogojeval skrivnostni partner, bo predstavil ambicije in želje.

V sporočilu za javnost se je oglasil tudi Sašo Filipovski. Med drugim je zapisal: "Če je rešitev, da Sašo Filipovski zapusti klub za obstoj Union Olimpije, je to potrebno sprejeti. Hvaležen sem klubu, ker mi je omogočil svoj košarkarski razvoj in mi v devetih letih dajala kruh. Unionu Olimpiji želim, pa čeprav brez mene, veliko sreče v prihodnosti, mojemu nasledniku pa čim več lepih predstav ter veliko zmag. Ob tej priložnosti bi se rad tudi javno zahvalil igralcem za sodelovanje, ki sem jih vodil in jim zaželel čim manj poškodb, dobrih iger ter visoke pogodbe. Oni so najbolj zaslužni za uspešne skupne trenutke."