Zmago Sagadin tudi na Hrvaškem skrbi, da novinarjem ni dolgčas. Foto: MMC RTV SLO/Toni Gruden
Zmago Sagadin tudi na Hrvaškem skrbi, da novinarjem ni dolgčas. Foto: MMC RTV SLO/Toni Gruden

Kamen spotike so bili sodniki. "Česa takega že dolgo nisem videl. Nam so sodniki v prvem polčasu piskali 14 prekrškov, Ciboni le 7. Andrić je naredil nešportno osebno napako, pa niso dosodili niti prekrška," je bil razburjen slovenski strateg, ki je pred dnevi podaljšal pogodbo z Zadrom še za eno sezono.

Sagadinove kritike bi bile bolj razumljive, če bi bila tekma odločena v tesni končnici, vendar je Cibona že v prvem polčasu povedla za 25 točk in tekmo povsem mirno pripeljala do konca. Zdaj v seriji vodi z 2:1 in ji do naslova manjka le še ena zmaga. Četrta tekma bo v petek v Zadru.

Perasović ob Sagadinovih opazkah ni mogel zdržati: "Ko moštvo že v prvem polčasu povede za 25 točk, je povsem brezpredmetno govoriti o sojenju. Vsi vemo, na kakšen kriterij je Zadar navajen v svoji dvorani. Piska se mu od 5 od 25 prekrškov in seveda se ne znajde na tekmi, kjer se sodi normalno. Doma igrajo obrambo z rokami, pa se nič ne dosodi. Nikomur ne dopuščam, da blati našo zmago."

Potem ko je slišal Perasovićevo mnenje, je Sagadinu prekipelo: "Ne dopuščam, da se me žali. Sagadin ne uči svojih igralcev, da v obrambi igrajo z rokami. Če bi nekdo tako igral, bi ga nagnal iz kluba. Cibona je zasluženo slavila, vendar ne potrebuje pomoči sodnikov."

R. K.