Zmago Sagadin in Sašo Filipovski ostajata kandidata. Foto: RTV SLO
Zmago Sagadin in Sašo Filipovski ostajata kandidata. Foto: RTV SLO
Marko Milič
Marko Milič je nazadnje igral v Italiji. Foto: RTV SLO

Upravni odbor se je odločil, da ju kljub temu uvrsti v ekipo strokovnjakov, ki se bo potegovala za vodenje kluba v naslednji sezoni. Poleg Sagadina in Filipovskega so na seznamu še Aleš Pipan, Tomo Mahorič in Zoran Martič.

Poteza je bila "higienska"
Kot je dejal novi predsednik kluba Dag Kralj, je bila prekinitev pogodbe "higienska" poteza, nujno potrebna, če se želi klub pogajati tudi z drugimi kandidati. "Upravni odbor je oblikoval ekipo, ki bo zadolžena za iskanje novega strokovnega štaba. Sestavljajo jo Aljoša Žorga, direktor Tavčar in jaz," je dejal Kralj. Ožji izbor kandidatov bo znan v četrtek zvečer.

Milič: Moj prihod ni pogojen s Sagadinom
Dveletno pogodbo z Olimpijo je podpisal Marko Milič, ki je že pred časom napovedoval vrnitev pod tivolske koše. "Moj prihod ni bil nikoli pogojen s trenerjem Sagadinom, čeprav ga izjemno cenim in bi z veseljem igral pod njegovim vodstvom. Za prihod v Union Olimpijo sem se odločil na podlagi pogovorov z vodilnimi v klubu, ki so mi zagotovili, da se Union Olimpija želi vrniti med najboljše evropske ekipe. Zato sem podpisal tudi večletno pogodbo, saj me zanima dolgoročni projekt konkurenčne Union Olimpije v evroligi," je dejal Milič.

Olimpija bo imela tudi športnega direktorja
Upravni odbor se je še odločil, da klub potrebuje športnega direktorja, ki naj bi mesto prevzel do konca leta. Cilji so uvrstitev med 16 v Evroligi, polfinale Lige Goodyear ter osvojitev naslova v obeh državnih tekmovanjih.