Foto:
Foto:
Nekatere Zvezdine navijače je odločitev vodstva razveselila, druge ne.

V izjavi za javnost sta Sagadin in predsednik upravnega odbora kluba Živorad Andjelković zapisala, da se po dveh uspešnih letih skupnega dela pri projektu Evropska zvezda razhajata, z željo, da bi projekt živel tudi v prihodnje.

Upravni odbor se bo znova sestal v torek, več (morda tudi ime novega trenerja) pa naj bi bilo znano na sredini novinarski konferenci. Ekipo bo začasno vodil dosedanji Sagadinov pomočnik Aleksandar Trifunović.

Zvezdaši so v soboto v Ligi Goodyear s 95:81 izgubili proti Partizanu, Andjelković pa je po tekmi napovedal dve spremembi. Dejal je, da bo prvo izpeljal v najkrajšem času, saj želi klubu povrniti energijo, da izpolni začrtani cilj - nastop v Evroligi. Dva dni zatem je jasno, kaj je imel v mislih ...

Crvena zvezda je po devetih krogih Jadranske lige s petimi zmagami in štirimi porazi na osmem mestu. Če rdeče-belim v naslednjih treh mesecih ne bo šlo bolje, bo moral Andjelković v skladu s svojo drugo obljubo odstopiti tudi sam.

Sagadin je edino lovoriko v Beogradu osvojil lani, ko je Zvezdo popeljal do srbskega pokala. V klubu je sicer najprej opravljal funkcijo športnega direktorja, na začetku sezone 2003/2004 pa je sedel na klop.