Goran Dragič je pristal pri Phoenixu, kjer je nekoč že igral Marko Milič. Foto: KZS
Goran Dragič je pristal pri Phoenixu, kjer je nekoč že igral Marko Milič. Foto: KZS
Derricku Rosu je čestital komisar Lige NBA David Stern. Foto: EPA

Slovenski reprezentant je bil sicer vse do zadnjega v igri, da bi se Phoenix zanj odločil že v prvem krogu nabora in ga izbral kot 15., a je dal prednost krilnemu centru Robinu Lopezu. 22-letnika je nato izbral San Antonio Spurs, vendar ga je v zameno za 48. nabor Malika Hairstona, branilca univerze Oregon, in nekaj denarja poslal v Phoenix, kjer je bil Ljubljančan pred časom tudi na posebnem treningu.


Chicago kot prvi izbral Dericka Rosa
Prvi je bil izbran Derrick Rose, ki odhaja v Chicago. 19-letni organizator igre je na univerzi v povprečju dosegal po 15 točk in 5 podaj na tekmo. Miami se je kot drugi odločil za krilnega košarkarja Michaela Beasleyja (povprečje 25, 12 skokov), Minnesota kot tretja pa za branilca O. J. Maya.

Gallinarija izživžgali
Prvi izbran tujec je bil po pričakovanju 203 centimetre visoki Italijan Danilo Gallinari, ki ga je kot šestega vzel New York. Odločitev vodstva Knicksov je prepolna dvorana domačih navijačev v New Yorku izzvižgala, saj je pričakovala, da se bo klub okrepil na položaju organizatorja igre. Gallinarijev oče Vittorio je nekdanji soigralec in dober prijatelj trenerja New Yorka Mika D'Antonija.

V prvem krogu še dva Francoza
Izmed Evropejcev sta v prvem krogu svoj klub dobila še 20-letni francoski center Alexis Ajinca (Toulon), ki ga je kot 20. vzel Charlotte, in 19-letni krilni igralec Nicolas Batum (Le Mans), ki ga je kot 26. izbral Houston.

Peković "samo" v drugem krogu
Poleg Dragiča sta bila v 2. krogu izbrana tudi zvezdnik Partizana Nikola Peković (31., Minnesota) in perspektivni hrvaški center Ante Tomić (44., Utah).


Vrstni red:                            
 1. D. ROSE       branilec  Chicago    
 2. M. BEASLEY    krilo     Miami      
 3. O. J. MAYO    branilec  Minnesota  
 4. R. WESTBROOK  branilec  Seattle    
 5. K. LOVE       krilo     Memphis    
 6. D. GALLINARI  krilo     New York   
 7. E. GORDON     branilec  LA Clippers
 8. J. ALEXANDER  krilo     Milwaukee  
 9. D. AUGUSTIN   branilec  Charlotte  
10. B. LOPEZ      center    New Jersey 


R. K.