Marko Milič bo tudi v prihodnji sezoni gonilna sila Uniona Olimpije. Foto: KZS
Marko Milič bo tudi v prihodnji sezoni gonilna sila Uniona Olimpije. Foto: KZS
Sani Bečirovič
Z Lottomatico iz Rima bo v Ljubljani gostoval tudi Sani Bečirovič. Foto: EPA
Ugoden žreb za Union Olimpijo

Tako je določil žreb skupin v Berlinu, prizorišču zaključnega turnirja za prihajajočo sezono. Ljubljančani so bili izvlečeni iz četrtega jakostnega bobna in imeli pravzaprav kanček sreče, da so padli v skupino C, kjer so, vsaj po imenih, prvi trije nosilci slabši kot v preostalih skupinah.

V Tivoliju bomo videli tudi nekaj slovenskih reprezentantov, ki igrajo v tujini - Gorana Dragiča (Tau Ceramica), Sanija Bečiroviča (Lottomatica), Emirja Preldžiča in Gašperja Vidmarja (oba Fenerbahče).

Začetek sezone oktobra
Namesto treh skupin s po osmimi moštvi se bodo najboljši evropski klubi merili v štirih skupinah s po šestimi ekipami. Tako bo v rednem delu sezone namesto 14 le 10 tekem. Uvodna tekma nove sezone bo 22. ali 23. oktobra v Badaloni. Redna sezona se bo končala 15. januarja, drugi del tekmovanja 12. marca, Final four pa bo med 1. in 3. majem v Berlinu.

V nadaljnje tekmovanje vodijo prva štiri mesta
Iz vsake skupine v drugi del napredujejo po štiri ekipe. Drugi del tekmovanja ostaja nespremenjen - štiri skupine s po štirimi moštvi. V četrtfinalu bodo moštva namesto na dve zmagi igrali na tri dobljene tekme. Zmagovalci teh dvobojev bodo, tako kot do zdaj, igrali na turnirju Final four, ki bo v Berlinu.

Aleksandar Džikić, trener Uniona Olimpije: "Dobili smo izjemno težko skupino, kar pa za Olimpijo ni nič novega. Igrali bomo s prvakom najmočnejše lige v Evropi - Tau Ceramico, z najbolj obetavnim mladim kolektivom z izjemnim trenerjem (Boša Tanjević, op. a.) - Fenerbahčejem, iz zadnjih dveh bobnov pa smo potegnili Joventut, ki je prvak pokala ULEB, in Albo, ki bo gostila Final four. Vsekakor je pred nami težko delo."

Igor Dolenc, direktor Uniona Olimpije: "Skupina je težka in atraktivna. Sigurno smo imeli nekaj smole z Albo in Joventutom, ki sta gotovo najtežja nasprotnika izmed slabše postavljenih moštev. Veliko lažja je na papirju skupina A, v kateri so skupaj Cibona, Le Mans in Avellino, a sem vseeno prepričan, da lahko uresničimo svoj cilj - to pa je uvrstitev med najboljših 16. Dejstvo je, da ekipe še niso formirane in je za resne napovedi še prezgodaj."

Skupina A:
Maccabi, Olympiacos, Unicaja, Cibona, Le Mans, Avellino.

Skupina B: Montepaschi Siena, Barcelona, Panathinaikos, Žalgiris, Prokom Trefl, Nancy.

Skupina C: Tau Ceramica, Fenerbahče, Lottomatica Roma, Union Olimpija, Joventut, Alba Berlin.

Skupina D: CSKA Moskva, Partizan, Real Madrid, Efes Pilsen, Armani Jeans Milano, Panionios.

Tekme Uniona Olimpije:
22./23. 10.:
JOVENTUT - U. OLIMPIJA
29./30. 10.: U. OLIMPIJA - TAU CERAMICA

5./6. 11.: U. OLIMPIJA - LOTTOMATICA
12./13. 11.: FENERBAHČE - U. OLIMPIJA

26./27. 11.: U. OLIMPIJA - ALBA BERLIN
3./4. 12.: U. OLIMPIJA - JOVENTUT

10./11. 12.: TAU CERAMICA - U. OLIMPIJA
17./18. 12.: LOTTOMATICA - U. OLIMPIJA

7./8. 1.: U. OLIMPIJA - FENERBAHČE
14./15. 1.: ALBA BERLIN - U. OLIMPIJA

R. K.

Ugoden žreb za Union Olimpijo