Foto:
Foto:
Trener Heliosa Lado Gorjan še čaka na prvo zmago.

Ljubljančani na "začasnem delu na Štajerskem" so takoj pokazali, da se ne bodo ustrašili bolj znanih mestnih tekmecev. Ob koncu prve četrtine so vodili že 21:8, ob polčasu pa za osem točk.

Varovanci Saša Filipovskega so v 28. minuti prvič izenačili na 65, po zaslugi Portoričana Andresa Rodrigueza (15 točk v tretji četrtini) pa so pred tretjo četrtino vodili 70:69. Njihovo vodstvo pa ni dolgo trajalo, saj je četa Jureta Zdovca spet prevzela igro v svoje roke (80:74).

Tekma je bila odločena dve minuti pred koncem, ko je Američan Dean Oliver zadel drugo zaporedno trojko za 93:84. Oliver je na koncu zbral 20 točk, enako kot Pašalič, štiri več pa je dosegel kapetan Saša Dončič (met za dve 9-10). Pri gostih sta bila najuspešnejša Sašo Ožbolt z 21 in Rodriguez z 20 točkami.

Slovan je sicer dan pred srečanjem ostal še brez prvega centra Marijana Kraljeviča, ki se je zaradi težav s koleni odločil končati kariero.

Helios še naprej brez zmage
V drugem slovenskem derbiju je Pivovarna Laško z 71:62 premagala Helios, ki tako edini ostaja brez zmage v Jadranski ligi. Najboljši strelec je bil Nebojša Joksimovič s 24 točkami.

Laško je že po prvi četrtini vodilo z 28:15. Gostitelji so se najbolj približali na začetku drugega dela, ko so se približali na 41:45, toda 12 zaporednih točk Laškega (od tega šest Joksimovič) so stvari postavile na svoje mesto.

Vsi izidi osmega kroga