Košarkarski navdušenci bodo zagotovo poskrbeli za izjemno vzdušje v Stožicah. Foto: www.alesfevzer.com
Košarkarski navdušenci bodo zagotovo poskrbeli za izjemno vzdušje v Stožicah. Foto: www.alesfevzer.com
Zadnje priprave košarkarjev pred EP-jem

Zanimanje za Telemachov spektakel v stoženski dvorani je bilo izjemno, saj so bile razgrabljene vse karte tako v zelenem kot rdečem ringu, na voljo so le še Deluxe-karte za tiste, ki so za ogled tekme v živo pripravljeni odšteti nekaj več denarja.

Varovanci Igorja Kokoškova bodo s Hrvati v prihodnjih dneh odigrali dve tekmi. Najprej v četrtek zvečer v razprodanih Stožicah, dan pozneje še za zaprtimi vrati.

"Izkušnje pred mladostjo"
20-letni Jan Kosi je zadnji košarkar, ki ga je selektor Igor Kokoškov črtal s seznama kandidatov za Eurobasket 2017 (na seznamu ostaja 13 košarkarjev): "Jan Kosi je košarkar, ki je v tem pripravljalnem obdobju napravil največji napredek in bil eno najprijetnejših presenečenj. Pred Janom je lepa klubska in reprezentančna prihodnost. Zahvaljujem se mu za vse, kar je storil za našo ekipo, za energijo na parketu in profesionalen odnos. Evropsko prvenstvo je veliko tekmovanje, zato sem se odločil, da dam izkušnjam prednost pred mladostjo."

Dvorana Stožice bo odprta od 19. ure dalje, glede na to, da bodo varnostniki fizično pregledali vse obiskovalce, pa organizatorji priporočajo, da ljubitelji košarke pridejo v dvorano precej pred začetkom tekme, ki je predviden za 20.15.
Ob tem opozarjajo, da bo ob vhodu v dvorano potekalo elektronsko odčitavanje vstopnic, kar pomeni, da je to treba upoštevati tudi od morebitnem izhodu iz dvorane ob polčasu ali med drugimi odmori. V nasprotnem primeru ponoven vstop v dvorano ne bo možen. Vsi obiskovalci lahko ob predložitvi vstopnice tri ure pred in tri ure po prireditvi brezplačno uporabljajo Ljubljanski potniški promet.

Pripravljalne tekme, četrtek ob 20.15 (Stožice):
SLOVENIJA - HRVAŠKA

Petek (Stožice):
SLOVENIJA - HRVAŠKA (zaprta tekma)

Zadnje priprave košarkarjev pred EP-jem