Jure Zdovc in Dani Hierrezuelo - star dvoboj, star zmagovalec. Foto: MMC RTV SLO/Reuters
Jure Zdovc in Dani Hierrezuelo - star dvoboj, star zmagovalec. Foto: MMC RTV SLO/Reuters
Matthew Walsh
Matthew Walsh je tokrat dosegel 12 točk. Foto: Reuters
Še peti poraz Uniona Olimpije

Doslej s(m)o Zdovcu očitali prav to, da je premiren. Včeraj je bil izključen res rokohitrsko, španski sodnik Dani Hierrezuelo ga je prav čakal, že v zadnjem napadu pred izključitvijo je pogledoval proti Zdovcu, ko je ta prestopil rob svojega trenerskega prostora. Ko je protestiral ob sodniški odločitvi, pa je ekspresno dobil tehnično napako in še hitreje izključitev.

Sodnik Hierrezuelo je včeraj vzel stvari v svoje roke, pozneje je na hitro zapiskal tehnično še Bečiroviču.

Hierezuelo Zdovca letos že jezil
Jure Zdovc in Španec Dani Hierezuelo imata svojo predzgodbo še z letošnjega evropskega prvenstva, ko je v boju za bron robustni grški center Schortsanitis nekaznovano delal korake, se prerival in odrival ter v slovenski raketi taboril več kot 3 sekunde. Takrat je Zdovc norel pri sodnikih, a ti so pač morali Grke popeljati do brona, kajti podporo jim je dajal tudi rojak, podpredsednik Fibe - mednarodne košarkarske zveze - Vassilakopoulos.

Španec sodnik najvišjega kova
Sodniku Hierezuelu ne bi zamerili, če bi bil to kakšen neizkušen sodnik, ki bi se bal za svojo avtoriteto. Toda sodil je zaključni turnir četverice pred dvema letoma in zaključek evropskega prvenstva. A je očitno sodnik za posebne naloge.

Ožbolt: "Počutili smo se majhne"
No, Jure Zdovc je bil že izključen: poleti na pripravljalnem turnirju v Španiji, a takrat je kričal na sodnika na nekaj centimetrov. Takrat dvoma ni bilo. Sinoči je v Tivoliju ostal vsem v dvorani ostal priokus, da so sodniki pokvarili lepo tekmo, ali kot je dejal Olimpijin kapetan Sašo Ožbolt: "Vsi skupaj smo se počutili majhne."
Franci Pavšer, Jutranja športna zgodba, Val 202

Še peti poraz Uniona Olimpije