Mik Pavlovič bi proti Italiji poizkusil s tremi branilci. Foto: RTV SLO
Mik Pavlovič bi proti Italiji poizkusil s tremi branilci. Foto: RTV SLO
Tomo Mahorič
Tomo Mahorič vlogo favorita na tekmi proti Italiji pripisuje Sloveniji. Foto: RTV SLO

"Prva peterka daje tempo celi igri. V obrambnih nalogah me je navdušil Jaka Lakovič, ki je s tesnim pokrivanjem za seboj potegnil celo reprezentanco," je Pavlovič začel oceno prvega slovenskega nastopa na Japonskem. Dober statistični podatek metu za tri točke (55-odstotni) pa je razložil: "To je predvsem posledica slabše obrambe Senegala. Težave nam je nekoliko le povzročala njihova conska obramba."

"Italija je precej pomladila svojo reprezentanco, zato bi sam morda poskusil z igro s tremi branilci, kar je v zadnjem času forsira Obradović. To si sicer lahko privošči reprezentanca, ki ima dobre igralce, in mislim, da jih mi zagotovo imamo," se je naš sogovornik že obrnil na nedeljsko tekmo.

Mahorič: Pravi boji šele prihajajo
Trener Uniona Olimpije Tomo Mahorič ni bil preveč zadovoljen nad zanimivostjo tekme, ker je bila Slovenija ves čas boljša: "Krstni nastop na svetovnih prvenstvih je vsekakor uspel, saj smo zmagali. Zmaga ni bila niti enkrat pod vprašajem, saj smo bili mnogo boljši. Pravi preizkusi pa šele prihajajo."

O nedeljski tekmi proti Italiji pa je razmišljal: "Pred tekmo z Italijo je težko kaj reči. Čeprav imajo naši zahodni sosedi čvrsto moštvo, je favorit Slovenija, saj je kvaliteta nesporno na naši strani. Potrebno pa bo prikazati bolj konstanto igro skozi vseh 40 minut."