Slovenski košarkarji na vsakem prvenstvu poskrbijo za jezo navijačev. Foto: Reuters
Slovenski košarkarji na vsakem prvenstvu poskrbijo za jezo navijačev. Foto: Reuters

"Zdi se mi, da je to že slovenski sindrom. Rapiden padec v 3. četrtini se ponavlja vse od pripravljalnih tekem naprej. Poleg tega razen Bečiroviča in Brezca nimamo igralcev, ki bi v urgentnih situacijah reševali položaj," ugotavlja košarkarski strokovnjak Mik Pavlovič.

"Ne vem, zakaj smo popustili v igri, ki nam je prinesla rezultat. To je bila dobra obramba na zunanjih igralcih v prvem polčasu. Izpostavil bi še morda nekoliko slabo reagiranje Pipana v zadnjih sekundah, ko bi morali igralca, ki je zadel trojko, zaustaviti s prekrškom. Kot da naše strokovno vodstvo ne ve, kaj je tajmavt," se sprašuje Pavlovič.

"Nismo še zreli za velika prvenstva. Model obnašanja se ponavlja. Treba je analizirati, kaj se dogaja. Potrebno bi bilo vključiti strokovnjake z različnih področij. Tu ne gre več samo za šport kot tak, temveč tudi za psihologijo in sociologijo," poudarja Pavlovič, ki pa kljub vsemu ni izgubil optimizma pred tekmo s Turčijo: "Turke smo že premagovali in tu je naša priložnost, ki jo moramo izkoristiti z vsemi štirimi."